Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită în funcţia de inspector şcolar general al județului Neamț

3.921 de vizualizări
Florentina Luca Moise / Foto: Facebook.com
Șefa PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită, miercuri, în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Neamţ, transmite Agerpres. Amintim că surse din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că a fost verificată legalitatea numirii în această poziție și concluzia juriștilor a fost că ar fi legală. Asta după ce au fost ridicate suspiciuni în presa locală, Florentina Luca Moise deținând mai multe funcții atât de funcționar, cât și de demnitar ales, iar acum și numită într-o poziție de conducere.

Florentina Luca-Moise a declarat, joia trecută, atunci când a fost numită în funcţia de inspector şcolar general, că doreşte să pună elevul în centrul activităţii sale încă din prima zi de mandat.

„O societate sănătoasă şi puternică investeşte în copii, căci ei reprezintă viitorul şi siguranţa! În toată cariera mea didactică am urmărit să pun în valoare copiii, să îi sprijin să îşi deschidă aripile şi să ia orizontul în piept! De data aceasta, voi face la fel dar cu ajutorul cadrelor didactice, al personalului auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ şi, nu în ultimul rând, avându-i alături şi pe părinţi”, preciza Florentina Luca-Moise

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat, într-un comunicat remis Agerpres, următoarele: „Îi doresc succes în noua funcţie! Nu este uşor ceea ce are de făcut. Învăţământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate şi implicare şi orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu. Investiţia în copii este esenţială şi de aceea trebuie o foarte mare atenţie la stabilirea unor programe şi strategii care vizează educaţia în judeţul Neamţ”.

Florentina Luca Moise este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ, a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț, din 2014, are 45 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat. Mai multe detalii aici.

  • Este consilier local în Piatra Neamț, mandat câștigat la alegerile din 2020, tot din partea PSD.

În CV-ul de pe site-ul Casei Corpului Didactic Neamț apare că a absolvit „Facultatea de drept, legislația internațională compearată, diplomația și consultanță juridico-economică” a „Universității Internaționale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare româno-americană”. Această entitate a fost în centrul unor scandaluri ani la rând. În 2002 ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, l-a sesizat pe ministrul de interne, Ioan Rus, despre faptul că „Tehnoeconomia Europeană” încalcă legea, scria Gazeta De Sud.

Toate diplomele eliberate de Universitatea “Tehnoeconomia Europeana” sunt false, pentru ca nu sunt recunoscute de stat, anunța Ministerul Educatiei citat de Știrile ProTV.

Reamintim că această schimbare are loc pe criterii politice, funcțiile de inspectori școlari fiind împărțite între partidele din coaliția de guvernare. Potrivit surselor Edupedu.ro, urmează schimbarea inspectorilor școlari general și generali adjuncți de la București. 4 vor fi de la PSD – inspectorul școlar general și 3 adjuncți, iar actuala inspectoare generală Mihaela Ștefan (PNL) va rămână pe un al patrulea post de inspector școlar general adjunct.

Au mai fost schimbați recent, cu oameni din PSD, inspectorii școlari generali din județele Olt, Dâmbovița, Buzău, Hunedoara, Bacău.

Citește și:
Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

2 comments
  1. Nu fiți răi că vor mari rezultate. D-na educator este și doctorandă de Chișinău…. e toată o studioasă și o cercetăreasă…..

  2. De acum rezultate…nu glumă la Neamț, doar olimpici, cu asa personaje. Oricum mai sunt fufe in Isj Neamț, puse de PNL, lipitoare de afișe și atât. De fapt, asta le-a recomandat pe coanele inspectoare-lipitul de afișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Materiale de dezinformare împotriva grevei profesorilor au fost promovate în campanii plătite, pe Facebook, la începutul acțiunilor de protest, pe cel puțin 3 pagini folosite în trecut în campanii politice – anchetă Misreport

Trei pagini de Facebook neasumate public, dar care au fost folosite în trecut în campanii politice, au plătit la finalul lunii mai postări sponsorizate cu conținut negativ la adresa profesorilor…
Vezi articolul

EXCLUSIV Tichetele educaționale de 500 de lei vor fi gata de livrare, după Crăciun / Lista beneficiarilor, blocată de o lună, a fost trimisă de STS Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, iar tichetele urmează să fie trimise la școli, aflate în plină vacanță de iarnă

După mai multe solicitări ale Edupedu.ro adresate instituțiilor statului care au în atribuții diverse operațiuni legate de tichetele educaționale pentru elevii din familii dezavantajate, Serviciul de Telecomunicații Speciale a transmis…
Vezi articolul