Președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită în funcţia de inspector şcolar general al județului Neamț

3.079 de vizualizări
Șefa PSD Piatra-Neamț, Florentina Luca-Moise, a fost învestită, miercuri, în funcţia de inspector şcolar general al judeţului Neamţ, transmite Agerpres. Amintim că surse din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că a fost verificată legalitatea numirii în această poziție și concluzia juriștilor a fost că ar fi legală. Asta după ce au fost ridicate suspiciuni în presa locală, Florentina Luca Moise deținând mai multe funcții atât de funcționar, cât și de demnitar ales, iar acum și numită într-o poziție de conducere.

Florentina Luca-Moise a declarat, joia trecută, atunci când a fost numită în funcţia de inspector şcolar general, că doreşte să pună elevul în centrul activităţii sale încă din prima zi de mandat.

„O societate sănătoasă şi puternică investeşte în copii, căci ei reprezintă viitorul şi siguranţa! În toată cariera mea didactică am urmărit să pun în valoare copiii, să îi sprijin să îşi deschidă aripile şi să ia orizontul în piept! De data aceasta, voi face la fel dar cu ajutorul cadrelor didactice, al personalului auxiliar şi nedidactic din unităţile de învăţământ şi, nu în ultimul rând, avându-i alături şi pe părinţi”, preciza Florentina Luca-Moise

Prefectul Vasile-Adrian Niţă a declarat, într-un comunicat remis Agerpres, următoarele: „Îi doresc succes în noua funcţie! Nu este uşor ceea ce are de făcut. Învăţământul este un domeniu care implică extrem de mult responsabilitate şi implicare şi orice decizie luată azi se va răsfrânge asupra a mii de destine, mai devreme sau mai târziu. Investiţia în copii este esenţială şi de aceea trebuie o foarte mare atenţie la stabilirea unor programe şi strategii care vizează educaţia în judeţul Neamţ”.

Florentina Luca Moise este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ, a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț, din 2014, are 45 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat. Mai multe detalii aici.

  • Este consilier local în Piatra Neamț, mandat câștigat la alegerile din 2020, tot din partea PSD.

În CV-ul de pe site-ul Casei Corpului Didactic Neamț apare că a absolvit „Facultatea de drept, legislația internațională compearată, diplomația și consultanță juridico-economică” a „Universității Internaționale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare româno-americană”. Această entitate a fost în centrul unor scandaluri ani la rând. În 2002 ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, l-a sesizat pe ministrul de interne, Ioan Rus, despre faptul că „Tehnoeconomia Europeană” încalcă legea, scria Gazeta De Sud.

Toate diplomele eliberate de Universitatea “Tehnoeconomia Europeana” sunt false, pentru ca nu sunt recunoscute de stat, anunța Ministerul Educatiei citat de Știrile ProTV.

Reamintim că această schimbare are loc pe criterii politice, funcțiile de inspectori școlari fiind împărțite între partidele din coaliția de guvernare. Potrivit surselor Edupedu.ro, urmează schimbarea inspectorilor școlari general și generali adjuncți de la București. 4 vor fi de la PSD – inspectorul școlar general și 3 adjuncți, iar actuala inspectoare generală Mihaela Ștefan (PNL) va rămână pe un al patrulea post de inspector școlar general adjunct.

Au mai fost schimbați recent, cu oameni din PSD, inspectorii școlari generali din județele Olt, Dâmbovița, Buzău, Hunedoara, Bacău.

Citește și:
Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

2 comments
  1. Nu fiți răi că vor mari rezultate. D-na educator este și doctorandă de Chișinău…. e toată o studioasă și o cercetăreasă…..

  2. De acum rezultate…nu glumă la Neamț, doar olimpici, cu asa personaje. Oricum mai sunt fufe in Isj Neamț, puse de PNL, lipitoare de afișe și atât. De fapt, asta le-a recomandat pe coanele inspectoare-lipitul de afișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației menține în proiectul de lege interdicția pentru colegii de a organiza examen de admitere în clasa a V-a: Un eșec la 10 ani marchează un copil pe viață – secretar de stat / Cîmpeanu, despre subiectele de admitere: Nu știu dacă aș fi luat examenul 

Examenul de admitere în clasa a V-a ar putea fi înlocuit cu portofoliul educațional, potrivit oficialilor din Ministerul Educației. „Să știți că m-am uitat și eu pe unele subiecte pentru…
Vezi articolul