Șefa PSD Piatra Neamț va fi numită inspector școlar general pentru județul Neamț – surse / Profesoară metodistă, Florentina Luca Moise și-a pus în CV o diplomă de la o „facultate de drept” fantomă, nerecunoscută de statul român și la competențe a scris că știe să „utilizeze calculatorul și copiatorul”

21.684 de vizualizări
Șefa organizației municipale PSD Piatra Neamț, Florentina Luca Moise, va fi numită inspector școlar general al ISJ Neamț, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro. Surse din Ministerul Educației au declarat pentru Edupedu.ro că a fost verificată legalitatea numirii în această poziție și concluzia juriștilor a fost că ar fi legală. Asta după ce au fost ridicate suspiciuni în presa locală, Florentina Luca Moise deținând mai multe funcții, atât de funcționar cât și de demnitar ales, iar acum și numită într-o poziție de conducere.

Florentina Luca Moise este profesor de psihologie la Şcoala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Piatra Neamț – instituție privată de învățământ, a fost director al Casei Corpului Didactic din Piatra Neamț, din 2014, are 45 de ani și la ultimele alegeri parlamentare, din anul 2020, a fost candidatul PSD la Senat.

Este consilier local în Piatra Neamț, mandat câștigat la alegerile din 2020, tot din partea PSD. Presa locală scrie că Florentina Moise nu ar putea fi numită în funcția de șef al Inspectoratului Școlar Județean de pe funcția de director adjunct al Direcției de Dezvoltare Turistică, Mediu și Dezvoltare Corporativă din Consiliul Județean Neamț, care apare în declarațiile de avere. Dar că recent ar fi fost văzută din nou la serviciu la Casa Corpului Didactic, unde figurează ca profesor metodist.

În declarația de avere apare că a fost și consilier parlamentar din 2020.

A fost votată președintele filialei PSD Piatra Neamț în 31 octombrie 2019.

În raportul de activitate pe anul 2021, de la Primăria Piatra Neamț, Florentina Moise scrie că a fost și membru în AGA a societății Perla Invest, membru în consiliile de administrație la două școli – Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și Seminariul Teologic Sfinții Împărați „Constantin și Elena” Piatra Neamț. Tot în membră consiliul de administrație a fost și la Palatul Copiilor din localitate.

În CV-ul de pe site-ul Casei Corpului Didactic Neamț apare că a absolvit „Facultatea de drept, legislația internațională compearată, diplomația și consultanță juridico-economică” a „Universității Internaționale deschise „Tehnoeconomia Europeană” – Academia de Tehnoeconomie și Cooperare româno-americană”. Această entitate a fost în centrul unor scandaluri ani la rând. În 2002 ministrul Educației de la acea vreme, Ecaterina Andronescu, l-a sesizat pe ministrul de interne, Ioan Rus, despre faptul că „Tehnoeconomia Europeană” încalcă legea, scria Gazeta De Sud.

Toate diplomele eliberate de Universitatea “Tehnoeconomia Europeana” sunt false, pentru ca nu sunt recunoscute de stat, anunța Ministerul Educatiei citat de Știrile ProTV.

Studiile de psihologie le-a făcut la Universitatea Titu Maionescu între 2009 și 2012, iar la Universitatea Națională de Apărare, Carol I apare cu două cursuri post-universitare – în 2015 și 2016.

Tot în CV apare că a fost și profesor pentru învățământul preșcolar (educatoare) la Școala Gimnazială „Elena Cuza” în perioada 2009-2014.

Aptitudinile și competențele personale trecute în CV sunt: „organizare și coordonare activități medico-științifice”, „utilizare calculator, copiator” și „aptitudini organizatorice”.

Declarațiile de avere și de interese:

Declarație de avere 2015

Declarație de avere 2021:

Declarație de interese 2021:

Reamintim că această schimbare are loc pe criterii politice, funcțiile de inspectori școlari fiind împărțite între partidele din coaliția de guvernare. Potrivit surselor Edupedu.ro, urmează schimbarea inspectorilor școlari general și generali adjuncți de la București. 4 vor fi de la PSD – inspectorul școlar general și 3 adjuncți, iar actuala inspectoare generală Mihaela Ștefan (PNL) va rămână pe un al patrulea post de inspector școlar general adjunct.

Au mai fost schimbați recent, cu oameni din PSD, inspectorii școlari generali din județele Olt, Dâmbovița, Buzău, Hunedoara, Bacău.


18 comments
 1. Distrugerea sistemului de educatie din colonie a 8nceput acum 32 de ani, la ordinul stăpânilor voștri de afara, UE și SUA. Fiindcă sclavilor nu le trebuie educație, doar sa scrie și sa citească.Promovarea nimicarnițelor in funcții de conducere face parte din regie

  1. Nu are nicio legatura cu “stapanii nostri” despre care vorbesti tu…. Are legatura doar cu nepotismul si modul de conducere pe care l-a avut poporul asta din istorie, din pacate….

  2. N Ai dreptate peste tot sunt prifesionisti cine va opreste sa nu puneti olimpici.Romania are olimpici ,nu vad in nici un CV ca ar fi fost olímpica la o stiinta exacta sau ceva ce tine de tehnologia moderna.

 2. Scoala nu scoate politicieni. Astia n-au ce cauta in scoli. Scoala trebuie sa fie apolitica, avem nevoie de oameni care stiu ce inseamna invatamantul. Politicieni sunt in general niste incompetenti in orice domeniu. De aceea sunt politicieni. Atat!

 3. RUSINE CIOLACU si RUSINE MACIUCA ! VAX ALBINA CREMA PUCA ! Ultima numire a lui ” soseta” condamnatul penal ! RUSINE PSD, RUSINE PNL !

 4. E frumoasă și îngrijită. Adevărul este ca cei/cele din învățământ nu sunt asa de aspectuosi/aspectuoase. Măcar are față de inspector. Oricum sunt destui șoareci de biblioteca în învățământ care să-i facă treaba, ea trebuie doar sa pozeze mumos. Și apoi dacă ne uitam bine, toate femeile de cariera de la noi astăzi sunt selectate pe criterii de frumusețe, moda etc. Desigur, asta nu merge dacă te duci sa dai examen de titularizare! Dar ca să fii un simplu profesor trebuie sa faci facultate, sa dai examene(pe bune) și multe altele. Și se merită? Nu. Proaspăta inspectorate e mai deșteaptă decât noi toți :de ce sa își mănânce viata în examene și inspecții făcute de cucuvele bătrâne, actrițe și ofticate pe nedreptățile vieții care dacă nu găsesc ceva greșit inventează ele? Femeia e relaxata, trăită și tratata bine,(o scuipa toți pe la spate dar sa vezi ce ploconeli și manușițe pupate! ), are un salariu mare, relații, e în pătura de sus a societății. Bravo ei ca știe sa trăiască și sa se orienteze!Nu ca mine care dau examene peste examene, ma titularizez anual și sunt tratata ca ultimul jeg și sabota pentru ca ma duc pe post fără sa apelez la pile, pentru ca cer respectarea legii în ședințele publice și mai am și un salariu pentru care alții nici nu s-ar trezi dimineața și ei au pretenții sa faci performanta cu toți oligofreni, sa sari în sus când vor ei și cum vor ei și toți sunt proprietari de scoli!Nu ii vine niciun țigan urduros care nici sa scrie nu știe sa ii facă scandal ca e discriminare dacă îl asculți la oră și nota e pe discriminare nu ca nu a învățat lecția. Dacă nu pui nota vine conducerea și îți face scandal ca nu ai note și ca e nevoie de note, dacă ii dai cinci pe – te-miri-ce ăilalți prostovan se simt ofensați ca ei vin zilnic, vin ei ca boii și pleacă vaci dar nu contează, ei merita nota mare pentru ca vin la ore. Bravo ei! Oamenii deștepți chiar știu sa se descurce și sa trăiască bine. În învățământ, sa predea, sa dea examene și sa facă o cariera pe învățat vin doar prostii, nataraii și ratații. Au dreptate când își bat joc de noi.

 5. La ISJ GORJ lucrurile sunt mul mai rău. Inspectoarea Generală este absolventă de Universitatea ” Spiru-Haret ” și are în inspectorat pe cumnatul președintele USR GORJ Modroiu Alin Gabriel vicepreședinte la USR Novaci . Găurile bune din inspectorat spun că între cei doi există o idila din timpul liceului fiind colegi și buni amici din ani 90.

  1. Erau bune chelneritele voastre promovate in functii de directori la Compania de Apa sau Autostrazi. Alea din USR si PNL. 😂😂😂

   1. Luati toata Moldova la o scurtă verificare si o sa va cruciti cand o sa vedeti cu ce se ocupa toate sefele psd de judet si cati bani trec prin semnaturile lor.
    De institutiile pe care le paraziteaza nu zic nimic. Google voi. Pariu ca iese de o serie de articole faine.

 6. Se promovează niste persoane care nu au nici competențe pentru funcția de Inspector Școlar și nici prestanță! Doar pe criterii politice! Adică, cine a lipit afișe în scări de bloc e bun de Inspector Școlar General!

 7. Doamne fereste!!! Si copiatorul? E deja supracalificata. Serios? Nimeni, nimeni, niminuta nu a fost mai calificat decat sefa PSD sa fie inspector scolar general pe Neamt? Nemaipomenit, a dat desteptaciunea iama in liderii PNL si PSD. Fi-mi-ar scarba de voi de perversi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum evaluăm profesorii în așa fel încât această evaluare să fie una axată pe valoarea adăugată pe care o aduc la clasă și nu pe hârtii, spune consilierul de stat Ligia Deca. Cere un profil adoptat legislativ al cadrului didactic, „din care să poată fi declinate standarde de formare și profesionale”

Avem nevoie de un profil clar asumat, adoptat legislativ al cadrului didactic, din care să poată fi declinate standarde de formare, dar și standarde profesionale, a declarat Ligia Deca, consilier…
Vezi articolul

VIDEO FOTO „Voi sunteți de vină, Școala e-o ruină!” – Peste 15.000 de profesori au protestat astăzi în București, iar sute de elevi li s-au alăturat în marșul de la Piața Victoriei și până la Parlament. Marți, un nou protest

Peste 15.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au adunat joi, de la ora 11:00, în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație. Creșterile salariale ale profesorilor nu sunt prevăzute în…
Vezi articolul

Formarea continuă a cadrelor didactice, prin programe acreditate pentru format față-în-față, se poate derula online pe durata suspendării cursurilor în școli

Programele de formare continuă acreditate pentru forma de organizare de tip față-în-față, aflate în desfășurare la data suspendării cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar de stat/particular și suspendate conform prevederilor…
Vezi articolul
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

ANALIZĂ Criteriile de acordare a gradației de merit 2020: Sunt punctate suplimentar rezultatele la olimpiade, participarea la comisii și simpozioane; depunctate rezultatele cu elevii dezavantajați sau crearea de resurse e-learning – proiect

Criteriile de acordare a gradației de merit în Sesiunea 2020 se modifică, potrivit unui proiect pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Comparativ cu criteriile din sesiunea 2019, sunt punctate…
Vezi articolul