UPDATE Noul Minister al Educației și Cercetării are cu 95 de posturi mai multe față de câte aveau Educația și Cercetarea la un loc în fostul guvern, potrivit unui proiect de HG. Explicația ministerului

Foto: INQUAM Photos - Adriana Neagoe

Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în guvernarea trecută. Este vorba despre o creștere cu 95 posturi a organigramei. În condițiile în care fostele ministere aveau împreună 675 de posturi, actualul are 770 de posturi, potrivit proiectului. Potrivit unui comunicat cele 95 de posturi sutn angajați din teritoriu, de la toate Organismele Intermediare, care sunt transferați la minister.

UPDATE: Ministerul Educației Naționale, înființat în 2017, avea, potrivit HG de organizare, 497 de posturi, după care în septembrie 2019 Guvernul a adoptat o suplimentare până la 518 posturi. Ministerul Cercetării și Inovării, înființat tot în 2017, avea 157 de posturi. Combinate, cele două aveau împreună 675 de posturi. Noua structură, numită Ministerul Educației și Cercetării, are 770 de posturi. Diferența este de 95 de posturi.

UPDATE 2: Potrivit unui comunicat publicat pe site, Ministerul anunță că cele 95 de posturi sunt de fapt angajații din toate ISJ-urile, din cadrul Organismelor Intermediare (O.I.). Așadar nu numai cei din OI POCU, sau cei transferați în 2007, ci toți cei care lurează în inspectorate pe fonduri europene, la aceste organisme intermediare.

Inițial am scris că o posibilă explicație pentru numărul suplimentar de posturi ar putea fi în preluarea de la inspectoratele județene a 20 de posturi, cu tot cu oamenii care le ocupă, fiind posturi desprinse în 2017 din organigrama ministerului, mai exact din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Capital Uman – OI POCU. Posturile respective fuseseră alocate în 2017 către inspectoratele Alba, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj și Timiș.

HG 26/2017

În noul proiect de HG, publicat de minister apare un inspectorat în plus, cel al Municipiului București și nu mai este precizat numărul de posturi care se transferă.

PROIECT HG MECS

În privința demnitarilor, schema a fost redusă.

NOTA REDACȚIEI: Inițial am folosit datele publicate pe site-ul ministerului, acestea arătând că numărul de posturi din MEN era cel din anul 2017, de 497 de posturi. Hotărârea de Guvern 735/2018, care e cea actuală și care prevede 518 posturi nu apare pe site-ul ministerului. Așa că am actualizat cifrele, conform acesteia.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Exit mobile version