UPDATE Noul Minister al Educației și Cercetării are cu 95 de posturi mai multe față de câte aveau Educația și Cercetarea la un loc în fostul guvern, potrivit unui proiect de HG. Explicația ministerului

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe
Hotărârea de guvern pentru organizarea noului Minister al Educației și Cercetării, pusă în dezbatere joi seară, arată o creștere a numărului total de posturi față de precedentele ministere separate în guvernarea trecută. Este vorba despre o creștere cu 95 posturi a organigramei. În condițiile în care fostele ministere aveau împreună 675 de posturi, actualul are 770 de posturi, potrivit proiectului. Potrivit unui comunicat cele 95 de posturi sutn angajați din teritoriu, de la toate Organismele Intermediare, care sunt transferați la minister.

UPDATE: Ministerul Educației Naționale, înființat în 2017, avea, potrivit HG de organizare, 497 de posturi, după care în septembrie 2019 Guvernul a adoptat o suplimentare până la 518 posturi. Ministerul Cercetării și Inovării, înființat tot în 2017, avea 157 de posturi. Combinate, cele două aveau împreună 675 de posturi. Noua structură, numită Ministerul Educației și Cercetării, are 770 de posturi. Diferența este de 95 de posturi.

UPDATE 2: Potrivit unui comunicat publicat pe site, Ministerul anunță că cele 95 de posturi sunt de fapt angajații din toate ISJ-urile, din cadrul Organismelor Intermediare (O.I.). Așadar nu numai cei din OI POCU, sau cei transferați în 2007, ci toți cei care lurează în inspectorate pe fonduri europene, la aceste organisme intermediare.

Inițial am scris că o posibilă explicație pentru numărul suplimentar de posturi ar putea fi în preluarea de la inspectoratele județene a 20 de posturi, cu tot cu oamenii care le ocupă, fiind posturi desprinse în 2017 din organigrama ministerului, mai exact din cadrul Organismului Intermediar pentru Programul Capital Uman – OI POCU. Posturile respective fuseseră alocate în 2017 către inspectoratele Alba, Brăila, Călărași, Cluj, Dolj și Timiș.

HG 26/2017

În noul proiect de HG, publicat de minister apare un inspectorat în plus, cel al Municipiului București și nu mai este precizat numărul de posturi care se transferă.

PROIECT HG MECS

În privința demnitarilor, schema a fost redusă.

  • De la doi miniștri, a rămas doar unul pentru că a dispărut Ministerul Cercetării;
  • În loc de 7 secretari de stat, noul minister va avea doar 4
  • În loc de doi secretari generali, rămâne doar unul

NOTA REDACȚIEI: Inițial am folosit datele publicate pe site-ul ministerului, acestea arătând că numărul de posturi din MEN era cel din anul 2017, de 497 de posturi. Hotărârea de Guvern 735/2018, care e cea actuală și care prevede 518 posturi nu apare pe site-ul ministerului. Așa că am actualizat cifrele, conform acesteia.

Foto: Inquam Photos – Adriana Neagoe

Total
1K
Shares
4 comentarii
  1. Preluarea oamenilor la OIR-uri da ! Sunt oameni valorosi cei din regiunile OI MEN, noi avem proiecte la una din regiuni si chiar suntem foarte multumiti de ofiterii cu care lucram. Nu exageram dar credem ca sunt mai buni decat cei de la OIR-ul MFE. Si nici nu prea avem intarzieri la ei iar daca apar, observam ca nu prea li se datoreaza lor ci se pare ca mai sus e problema (minister, MFE).

  2. Nici cei din Ministerul Educatiei si nici cei din MFE nu iau in calcul preluarea OI POCU MEN la MFE, respectiv in OIR-uri. La OIR beneficiarii nu asteapta 3-4 luni pana la verificarea unui raport tehnic sau a unei cereri de rambursare sau de plata. Poate pana la aprobarea acestui HG ar fi bine sa fie solucitata si opinia Beneficiarilor de proiecte POCU si implicit a AM POCU si MFE!

  3. Nu e o crestere a numarului de posturi ci un transfer cu tot cu posturi al angajatilor UR POCU din cadrul a 8 inspectorate școlare la MEC.

  4. Coiotii nu numai ca sint flaminzi, dar au si datorii! cind mituiesti 4 partidute si 90 parlamentari.. pai ai frate de “recompensat” pe banii romanilor o multime.. Si uite asa ii pacalesc pe romani care chiar cred ca se reduce personalul ministerelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate