Nu va exista o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală. Sunt doar 2 sau 3 cazuri de copii, depistați cu Omicron, în România – spune secretarul de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol

Adriana Pistol / Foto: Gov.ro

Secretarul de stat în ministerul sănătății, Adriana Pistol, a fost întrebată în conferința de presă de la Palatul Victoria, dacă după deschiderea școlilor va exista o explozie a cazurilor Omicron la copii. Ea a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla deocamdată, cât timp nu există transmitere comunitară a tulpinii în România.

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că sunt foarte puţini copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră. “Foarte puţine (cazuri – n.red.), cred că doi sau trei (copii – n.red.)”, a declarat oficialul.

A fost întrebată de jurnaliști dacă va fi o explozie a numărului de cazuri cu tulpina Omicron în școli, după ce luni vor reveni și elevii de clasele primare. Adriana Pistol a spus:

Nu va exploda în mod deosebit asupra copiilor, încă nu avem o transmitere comunitară susținută“, spune secretarul de stat în ministerul sănătății.

Ea a atenţionat că în acest moment sunt în circulaţie cele două tulpini, Omicron şi Delta.

Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren. Am putea spune, în prezent, că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate-jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite“, a avertizat Adriana Pistol.

Exit mobile version