Nu va exista o explozie de cazuri Omicron în mod deosebit la copii, după ce revin toți elevii la școală. Sunt doar 2 sau 3 cazuri de copii, depistați cu Omicron, în România – spune secretarul de stat în ministerul Sănătății, Adriana Pistol

12.090 de vizualizări
Adriana Pistol / Foto: Gov.ro
Secretarul de stat în ministerul sănătății, Adriana Pistol, a fost întrebată în conferința de presă de la Palatul Victoria, dacă după deschiderea școlilor va exista o explozie a cazurilor Omicron la copii. Ea a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla deocamdată, cât timp nu există transmitere comunitară a tulpinii în România.

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că sunt foarte puţini copii depistaţi cu tulpina Omicron în ţara noastră. “Foarte puţine (cazuri – n.red.), cred că doi sau trei (copii – n.red.)”, a declarat oficialul.

A fost întrebată de jurnaliști dacă va fi o explozie a numărului de cazuri cu tulpina Omicron în școli, după ce luni vor reveni și elevii de clasele primare. Adriana Pistol a spus:

Nu va exploda în mod deosebit asupra copiilor, încă nu avem o transmitere comunitară susținută“, spune secretarul de stat în ministerul sănătății.

Ea a atenţionat că în acest moment sunt în circulaţie cele două tulpini, Omicron şi Delta.

Observăm că tulpina Omicron începe să câştige teren. Am putea spune, în prezent, că avem în circulaţie ambele tulpini, atât tulpina Omicron, cât şi tulpina Delta, să spunem aproximativ jumătate-jumătate. Odată ce tulpina Omicron va deveni dominantă, toată lumea sigur că este expusă, iar aglomerările umane duc la apariţia de cazuri dacă măsurile preventive, respectiv masca, spălatul pe mâini şi păstrarea distanţei fizice nu sunt îndeplinite“, a avertizat Adriana Pistol.


14 comments
 1. Face “miniștrii asa fel încât sa joace după cum canta” tampeanu”…acel malefic care ar face orice sa stea copiii la scoala și bolnavi și la 50 la mie cazuri de covid și…oricum și orice doar sa ai știe acolo ,acest dictator care uraste copiii (ne dam toți seama după ceea ce face cu ei ),care fura vacantele copiilor ,fura banii copiilor (un elev cu media 9,40 nu are drept de bursa fiind un elev “slab “la învățătură in viziunea lui bolnava )…este un plan malefic legat de copiii noștri și de noi toți. Ar trebui să ne unim și sa facem ceva ,sa -i facem sa înțeleagă ca poporul roman nu este proprietatea lor ,a unor analfabeți functionali(asa cum acest monstru Campeanu a i draznit sa ai facă pe copii în cadrul unei emisiuni),sa înțeleagă ca acești copilași sunt ai noștri, ai părinților și nu sunt jucăriile lor și nici proprietatea lor ,ca nimic și nimeni nu.le da dreptul sa ai pună și sa ne pună în pericol !!!!

  1. Aveti dreptate! Putem suporta un ministru incompetent . Am mai avut si am înghițit. Dar un ministru plin de ură, de înverșunare, nu stiu daca putem suporta. Aceasta atitudine este incompatibilă cu scaunul pe care il ocupa. Parca aveam si noi o armată de psihologi pe la televizor. De ce nu faceti o analiză? Este normal sa ne lăsăm copiii pe mana lui? Ce creștem? O generație de frustrați? Un copil cu 9.40 la un renumit colegiu din Bucuresti este un copil care nu merita bursa. Un copil de 9.50 la o scoala unde un profesor predă 5 materii este bursier. Sa fie dar evaluati si scoala nu doar copiii. Evaluati si profesorii. Uitati-va si la cei care nu dau 10 din principiu, pentru ca 10 dau doar olimpicilor. Vedeti si promovabilitatea la bac. Vedeti performanțele. Stabiliti un sistem coerent si uniform de evaluare. Sunteti capabil? Nu comparați capra cu varza. Ca sunteti de râsul lumii. Romania educata abia așteaptă să termine liceul si sa scape de voi. Oriunde in lume!

 2. Doamna doctor nu mai mintiti, ca după aceea va plangeti ca nu va mai asculta poporul sfaturile medicilor. Fiti doctor nu politruc.

 3. In concluzie, inca nu este periculoasa tulpina Omicron căci nu exista transmitere comunitară. Dar noi deschidem școlile cu cei mici, deocamdată este bine, apoi vedem ce va fi. Facem noi tot posibilul sa fie cat mai transmisibila tulpina asta blestemata, că suntem mai deștepți decât oricine! Pusca-ti-ar capul de dobitoaca!!!

 4. Chiar ieri a adus fiica-mea covid de la scoala. Sunt din Focsani. Sora mea din Bistrita e si ea cu baiatul de clasa a 7-a acasa, cu toata familia infectata. Toti am fost infectati de copii. Suntem vaccinati. Poate scapam.

  1. Cum poti dovedi ca de la scoala? Voi, patintii sunteti pustnici? Nu iesiti in lume? Si daca de la voi s-a dus spre copii? Scrie DSP cumva pe fruntea ta? Ai un act in care scrie ca sigur sigur copilul tau a luat-o de la scoala? Tu, copilul, voi, nu umblati printre oameni? Scoala abia a inceput. Voi nu ati facut sarbatori, nu ati vizitat rude, nu ati fost la cumparaturi, la artificii, la colindat? Asa ca…fugi cu cercul, cucoana! Ai luat tu din scoala, ie-te unde era desepista.

   1. Ca parinti, lucram de acasă. Dezinfectam toate produsele din supermarket si nu iesim la cumparaturi la mai putin de 4 zile. Purtam tot timpul masca ffp2. Copilul a luat clar de la scoala, pentru ca a neglijat sa-si dezinfecteze lucrurile din ghiozdan, asa cum a recunoscut si singur. Asadar, copilul a adus virusul din sala de clasa. Nu este genul de copil care sa-si piarda orele prin oras cu ceilalti colegi, adica puteti exclude alte variante.De la scoala vine direct acasa. Are un parinte decedat la clasa si mai multi bunici, dar copiii acelor familii nu tin cont de nimic. O mama cu sotul decedat sustine ca a fost parasita si ca barbatul ei, in viata, lucreaza in Anglia (dar a fost inmormantat in rural), iar ceilalti insista ca bunicii au murit din alte cauze. Daca mai vreti, mai am.

   2. Nu am fost la rude, nu am fost plecati de sarbatori si nu am fost cu colindatul pe nicaieri. Am stat pur si simplu numai acasa. Acum e mai bine? Copilul a luat virusul de la scoala. Punct.

   3. Dumneavoastra sa inteleg ca sunteti expert in sanatate publica si nu stim noi, asta pe langa faptul ca aveti tupeul sa comentati despre actiunile unei familii intregi in nestiinta de cauza.

 5. Sunt câteva cazuri din câte teste?Nici măcar nu s-a testat.Cele câteva cazuri sunt din cele semnalate de părinți care își testează.Ce sa zic?Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: În contextul actual, a investi în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei a devenit un imperativ. Avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor – VIDEO

România trebuie să investească „în măsuri pentru a reduce costurile psihologice ale pandemiei” și aici „avem două direcții de acțiune: asigurarea echilibrului emoțional al elevilor și siguranța lor”, a declarat…
Vezi articolul