O asociație de elevi și una a părinților din București afirmă că Primăria Sectorului 2 este pe cale să încalce legea printr-un proiect care ar urma să excludă de la burse elevii cu medii sub 9

Primăria Sectorului 2 / Foto: Facebook.com - Primăria Sector 2

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) și organizația bucureșteană a Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar afirmă că Primăria Sectorului 2 ar urma, contrar legii, să excludă elevii cu medii între 8.50 și 8.99 din rândul celor care primesc bursă de merit, potrivit unui comunicat de presă. Cele două organizații cer Consiliului Local Sector 2 și primarului Radu Mihaiu să modifice un proiect de hotărâre în acest sens, așa încât să fie incluși, pentru burse de merit, și elevii cu medii în intervalul precizat.

Comunicatul arată că în proiectul de hotărâre a Consiliului Local, “este stipulat faptul că primăria nu va acorda fonduri pentru bursele de merit adresate elevilor cu medii între 8.50 și 8.99, fapt contradictoriu cu criteriile legale de acordare a burselor”. Asociația Elevilor spune că propunerea, ce vizează bursele de merit, performanță, sociale și de studiu pentru 2020-2021, se află pe agenda următoarei ședințe de CL.

Ce spun cele două organizații:

Exit mobile version