O campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT din Republica Moldova, atacată politic. Ministerul Educației de la Chișinău precizează că nu este inițiatorul proiectului

Foto: Magda Ehlers - Pexels.com

O campanie intitulată “Copiii LGBT în Școala Ta”, descrisă drept prima campanie de conștientizare privind drepturile minorilor LGBT+, a fost lansată în Republica Moldova, potrivit NewsMaker.md. La scurt timp după lansare, ea a devenit, însă, ținta atacurilor politice, Partidul Socialiștilor susținând că ar fi vorba despre o “campanie de promovare a LGBT”. Același partid, citat de TVR Moldova, ar fi susținut că ar fi un program de studiu obligatoriu pentru elevi. Ministerul Educației a intervenit, declarând că nu e implicat în organizarea campaniei și că politicienii “politizează subiectul”.

Potrivit NewsMaker.md, campania prezintă materiale ce au drept scop “să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. Campania e susținută de Centrul de Informare și Documentare privind Drepturile Copilului din Moldova (CIDDC) și “Platforma Copiilor, comunitatea copiilor apărători ai drepturilor omului din Republica Moldova” și a fost dezvoltată și lansată în cadrul unui program desfășurat de Centrul de informații GENDERDOC-M cu suportul financiar al Regatului Țărilor de Jos, potrivit sursei citate.

Aceasta precizează că materialele pot fi urmărite pe canalele de comunicare ale organizațiilor menționate.

Cu toate acestea, campania a fost atacată, marți, de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, de opoziție, care au susținut, pe Facebook, că ar fi vorba despre o “campanie de promovare a LGBT” și o manifestare a “propagandei LGBT în școli”, pe care o pun pe seama autorităților actuale. TVR Moldova afirmă, totodată, că aceiași socialiști răspândesc un fals susținând că programul ar urma să fie studiat obligatoriu de către toți elevii.

Exit mobile version