O elevă care a primit notă mai mică la limba romană, după contestații la Bacalaureat, solicită o reevaluare națională a lucrărilor: Mi-aș dori să se schimbe ceva în sistemul de învățământ, care ne vrea agramați. Sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli

Foto: Image by Freepik

O absolventă de filologie a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați solicită „o reevaluare națională a lucrărilor, realizată de profesori competenți”. Aceasta a contestat nota 9,50 obținută la proba de limba și literatura română, iar rezultatul obținut după recorectarea lucrării a fost 8,60. „Grava eroare ce a avut loc la corectarea si notarea lucrărilor de bacalaureat m-a determinat să scriu aceste rânduri”, precizează eleva într-o scrisoare publicată de Observatorul Prahovean.

Media finală la Bacalaureat, înainte de contestații a fost 9,75. „Fiecare sutime contează când vine vorba de intrarea la facultatea dorită” spune absolventa, care acum nu va mai putea fi studentă la Drept pe locurile fără taxă.

Adolescenta a făcut contestație, după ce, urmând baremul de corectare, și-a verificat lucrarea alături de trei profesori de limba și literatura română. Nicio greșeală, a fost concluzia unanimă. Profesorii corectori au depunctat-o cu 90 de sutimi, nota finală fiind 8,60, potrivit sursei citate.

„Nu înțeleg și nu voi înțelege niciodată care a fost sistemul de notare. Am verificat baremul nu cu unul, ci cu trei profesori de română. E cea mai mare nedreptate care mi s-a făcut vreodată. Și trist este că nimeni nu îmi va putea explica vreodată de ce. Știu că nu voi mai schimba nimic, știu că am pierdut un tren important pentru mine, dar mi-aș dori ca ceva să se schimbe în actualul sistem de învățământ. Unul care ne vrea agramați și ușor de manipulat prin faptul că sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli”, a declarat, eleva pentru Observatorul Prahovean.

„Cu toate că nu se poate, doresc o reevaluare națională a lucrărilor de bacalaureat, realizată de profesori competenți”, încheie adolescenta.

Exit mobile version