“O mai mare atenție privind formarea profesorilor” e necesară pentru a obține necesarul calificat de resurse umane, spune ministrul Antreprenoriatului / Cadariu anunță și că mai multe patronate vor transmite propuneri Ministerului Educației

Constantin-Daniel Cadariu / Sursa: Gov.ro

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a invocat, într-un mesaj publicat pe Facebook, nevoia de “o mai mare atenție privind formarea profesorilor”, pentru a răspunde nevoilor de resurse umane calificate, relatează Agerpres. Oficialul face comentariile în contextul în care în această perioadă se desfășoară discuțiile pe tema proiectelor de legi ale educației. Potrivit lui Cadariu, o serie de patronate și agenții vor transmite propuneri Ministerului Educației.

“Situaţia resurselor umane din Romania reprezintă în primul rând o provocare privind conectarea sistemului educaţional cu piaţa muncii. Îi mulţumesc ministrului Sorin Mihai Cîmpeanu pentru disponibilitatea la dialog şi pentru soluţiile privind învăţământul dual. Sunt total de acord că, pentru a putea avea o mai bună conexiune între necesarul calificat de resurse umane şi dobândirea competenţelor, este nevoie de o mai mare atenţie privind formarea profesorilor şi să ne asigurăm că aceştia au toate instrumentele disponibile pentru a preda elevilor acele discipline de care au nevoie şi de calitatea informaţiilor transmise”, a scris Cadariu pe Facebook. 

El a afirmat că va continua discuţiile cu patronatele din industrie, Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti, companii private și agenții pentru a transmite propuneri din partea mediului de afaceri către Ministerul Educaţiei.

Exit mobile version