O profesoară de limba română, inspector școlar general adjunct în județul Olt, numită șefa Agenției pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați

SURSA: Luminita Popescu/Facebook.com

Profesoara de limba română Luminița Popescu, de la Colegiul Național „Ioniță Asan”, din Caracal a fost numită de premierul Ludovic Orban în funcția de președinte cu rang de secretar de stat al Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial.

Este vorba despre președinta organizației de femei a PNL Olt și consilier local în Caracal, din partea PNL, din anul 2016.

Luminița Popescu are o vechime de 18 ani în învățământ, ca profesor de Limba și Literatura Română (2002). A declarat că s-a înscris în PNL în urmă cu 15 ani (2005).

Potrivit profilului de Facebook, a studiat științe juridice la Facultatea de Drept și Științe Administrative de la Universitatea Craiova (2011-2015) și are un master în Drepturile Omului.

A fost numită în funcția de inspector general adjunct în noiembrie 2019 în mandatul actualului ministru Monica Anisie.

Numirea Luminiței Popescu în funcția de președinte al Agenției pentru Egalitate de Șanse a venit în urma propunerii ministrului Muncii, Violeta Alexandru, făcută chiar în aceeași zi, potrivit documentului citat. Va avea 50 de angajați în subordine, potrivit organigramei instituției.

Precedenta șefă a Agenției pentru Egalitate de Șanse a fost din partea PSD, Grațiela Drăghici, acum medic ginecolog la Spitalul Universitar după ce și-a dat demisia la schimbarea guvernului. Aceasta a devenit cunoscută după ce în februarie 2018 a declarat: „Expertul poate trage semnal din perspectiva unor stereotipuri legate de meserii masculinizante. De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puţine. De ce un bărbat nu poate fi om de servici?”.

FOTO: ANES
Exit mobile version