O profesoară din Sighetu Marmaţiei a fost înregistrată de elevi adresând injurii ministrei Educației, Ligia Deca: “Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră” / Mai multe plângeri au fost făcute la Inspectoratul școlar

Foto: G4Media.ro

O profesoară de la Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei a fost înregistrată în timp ce afirmă în faţa elevilor că Ligia Deca, ministrul Educaţiei, “nu a predat în viața ei o oră, și e ministru al Educației”, scrie G4Media. Inspectoratul Școlar Maramureș a primit mai multe sesizări privind comportamentul profesoarei și face verificări la Colegiu, spune inspectorul general școlar, Mihai Pop pentru Edupedu.ro

O anchetă este în desfășurare la Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei, după ce profesoara Francesa Pok ar fi fost înregistrată audio, după finalizarea grevei din învăţământ, în timp ce le spune elevilor: “Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră. Şi este ministrul Educaţiei”, a spus profesoara de latină.

Şeful IŞJ Maramureş, Mihai Pop, a declarat pentru Edupedu.ro că a primit sesizarea și înregistrarea audio de la un părinte, săptămâna trecută.

“Facem verificări în acest caz. Vom cere conducerii școlii dacă a făcut o evaluare a situației și dacă se dovedește că a fost management defectuos putem lua măsuri”, a spus șeful IŞJ Maramureş, Mihai Pop.

El a mai spus că anul trecut, părinții unui elev ar fi raportat un comportament de abuz verbal al profesoarei, dar elevul a fost mutat apoi din clasă la decizia părinților, iar conducerea școlii a decis să nu mai continue cercetarea disciplinară la adresa profesoarei.

“Am avut anul trecut o reclamație, tot așa, pe o presupunere de abuz al acestei profesoare, s-a discutat cu părinții, cu doamna profesoară, părinții nu au făcut sesizare și au decis să o mute la altă clasă. În consiliul de administrație noi am făcut recomandările, să se discute ca să se schimbe comportamentul profesoarei. Conducerea nu a hotărât să facă o cercetare disciplinară în acel caz. Așa cum știți, potrivit legii, doar consiliul de administrație al școlii poate decide să sancționeze cadrul didactic. Noi putem să recomandăm, eventual să facem un raport prin care să putem sancționa doar conducerea școlii dacă considerăm că managementul a fost defectuos. Nu am considerat că a fost atât de gravă situația, nu știam în acel moment că doamna are un obicei în a jigni copiii.. De aceea școala nu a decis să continue cercetarea. Am auzit că ar mai fi fost astfel de acuzații la adresa profesoarei în cauză. Acum colegii mei verifică la Colegiu aceste informații”, a spus inspectorul general școlar.

Șeful ISJ Mihai Pop a mai spus că verifică și o altă plângere pe numele profesoarei Francesa Pok. Părinții unui elev care a rămas corigent la latină acuză că elevul nu a venit la ore din cauza comportamentului profesoarei.

“Dacă vom găsi deficiențe de management vom interveni, dacă vor exista dovezi că colegii nu au supravegheat situația”, a spus inspectorul școlar general școlar Mihai Pop pentru Edupedu.ro.

Solicitată să comenteze situaţia, profesoara a afirmat: ”Nu am nimic de declarat. Este o anchetă în derulare”, scrie Ziarul de Maramureș.

Corecție: Profesoara de la  Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” predă latină, nu matematică, cum era în versiunea inițială a articolului.

Exit mobile version