O profesoară din Sighetu Marmaţiei a fost înregistrată de elevi adresând injurii ministrei Educației, Ligia Deca: “Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră” / Mai multe plângeri au fost făcute la Inspectoratul școlar

2.560 de vizualizări
Foto: G4Media.ro
O profesoară de la Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei a fost înregistrată în timp ce afirmă în faţa elevilor că Ligia Deca, ministrul Educaţiei, “nu a predat în viața ei o oră, și e ministru al Educației”, scrie G4Media. Inspectoratul Școlar Maramureș a primit mai multe sesizări privind comportamentul profesoarei și face verificări la Colegiu, spune inspectorul general școlar, Mihai Pop pentru Edupedu.ro

O anchetă este în desfășurare la Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” din Sighetu Marmaţiei, după ce profesoara Francesa Pok ar fi fost înregistrată audio, după finalizarea grevei din învăţământ, în timp ce le spune elevilor: “Potrivit imbecilei de ministră pe care o avem, este imbecilă, este analfabetă ministra pe care o avem. Avem un ministru al Educaţiei care în viaţa ei nu a predat o oră. Şi este ministrul Educaţiei”, a spus profesoara de latină.

Şeful IŞJ Maramureş, Mihai Pop, a declarat pentru Edupedu.ro că a primit sesizarea și înregistrarea audio de la un părinte, săptămâna trecută.

“Facem verificări în acest caz. Vom cere conducerii școlii dacă a făcut o evaluare a situației și dacă se dovedește că a fost management defectuos putem lua măsuri”, a spus șeful IŞJ Maramureş, Mihai Pop.

El a mai spus că anul trecut, părinții unui elev ar fi raportat un comportament de abuz verbal al profesoarei, dar elevul a fost mutat apoi din clasă la decizia părinților, iar conducerea școlii a decis să nu mai continue cercetarea disciplinară la adresa profesoarei.

“Am avut anul trecut o reclamație, tot așa, pe o presupunere de abuz al acestei profesoare, s-a discutat cu părinții, cu doamna profesoară, părinții nu au făcut sesizare și au decis să o mute la altă clasă. În consiliul de administrație noi am făcut recomandările, să se discute ca să se schimbe comportamentul profesoarei. Conducerea nu a hotărât să facă o cercetare disciplinară în acel caz. Așa cum știți, potrivit legii, doar consiliul de administrație al școlii poate decide să sancționeze cadrul didactic. Noi putem să recomandăm, eventual să facem un raport prin care să putem sancționa doar conducerea școlii dacă considerăm că managementul a fost defectuos. Nu am considerat că a fost atât de gravă situația, nu știam în acel moment că doamna are un obicei în a jigni copiii.. De aceea școala nu a decis să continue cercetarea. Am auzit că ar mai fi fost astfel de acuzații la adresa profesoarei în cauză. Acum colegii mei verifică la Colegiu aceste informații”, a spus inspectorul general școlar.

Șeful ISJ Mihai Pop a mai spus că verifică și o altă plângere pe numele profesoarei Francesa Pok. Părinții unui elev care a rămas corigent la latină acuză că elevul nu a venit la ore din cauza comportamentului profesoarei.

“Dacă vom găsi deficiențe de management vom interveni, dacă vor exista dovezi că colegii nu au supravegheat situația”, a spus inspectorul școlar general școlar Mihai Pop pentru Edupedu.ro.

Solicitată să comenteze situaţia, profesoara a afirmat: ”Nu am nimic de declarat. Este o anchetă în derulare”, scrie Ziarul de Maramureș.

Corecție: Profesoara de la  Colegiul Naţional Pedagogic “Regele Ferdinand” predă latină, nu matematică, cum era în versiunea inițială a articolului.


15 comments
  1. Mai există pe lumea asta bun simț? Se mai face educație?Dacă asta este educația pe care o dă profesoara de matematică și dacă ar mai fi mulți ca ea,cred că școala ar trebui desființată.Presupun că doamna le spune elevilor și cât de proști sunt ceilalți profesori .Ea este singura,cea mai bună,cea mai căutată…..

  2. Probabil cel mai habarnist ministru în domeniu. Nu vine de nicăieri, nu a predat niciunde, are la bază o facultate care n-are legătură cu predarea, dânsa e inginer de nave, vapoare. Dacă ar fi fost o persoană cu caracter și-ar fi văzut de profesia dânsei.

  3. DA are dreptate, Deca n-are nici o treaba cu educatia, nici n-ar fi trebuit numita ministru, dar in tara asta cei care pupa dosul sefilor obtin postul chiar daca sunt necalificati. Cum poti sa conduci un minister al educatiei daca nu ai nici o treaba cu meseria de profesor.

  4. Dacă era menționat cuvântul “funcțional” după “analfabetă”, erau inatacabile afirmațiile. Madam știe a citi…

  5. Ce mahala? Este adevărul pur, dacă nu îți convine tie nu inseamna ca e mahala….. probabil ca tu ești “un părinte de bine” …. scuze !

  6. Profesorii nu pot fi înregistrați audio sau video în timpul cursurilor, scrie în Legea educației naționale nr. 1/2011, în regulamentele specifice, în contractul individual de muncă și în contractele colective de muncă unde sunt menţionate drepturile și obligațiile personalului didactic din învățământul preuniversitar.
    https://timponline.ro/lucruri-mai-putin-cunoscute-despre-drepturile-si-obligatiile-profesorilor-si-parintilor/

  7. Stai puțin, stai puțin! Avem un cadru didactic care are reacții la stresul extrem la care este supusă,toți știm despre ce este vorba, și singurul lucru pe care îl face ministerul e sa o ancheteze. Femeia are drept la terapie, bani de terapie, la concediu de odihna sa se recupereze psihic după stresul și abuzurile extreme la care a fost supusa de angajator și nu numai. Sa înțeleg ca în acea școală sunt conflicte și ca acea profesoara a mai fost abuzata de micii infractori și nu a fost ajutata pana acum sa își revină, sa se reabiliteze, sa își repare psihicul?
    Toți suntem cu nervii la pământ și doar se da în noi, cine nu simte încă stresul îl va simți mai târziu. Când am avut situații conflictuale cu copii care vor note mari fără sa facă nimic, cu părinții, cu diriginții nimeni și nimic nu a fost lângă mine din sistemul în care lucrez. Angajatorul meu știe doar sa dea cu pietre, nu ofera sprijin de niciun fel, poți sa o iei razna și toată lumea doar da în tine. De ce ești mai afectat, de aceea esti mai hărțuit, lucru anormal și care încalcă drepturile oricărui om pe lumea asta.
    Sincer eu as da în judecata ministerul în locul ei și cred ca va începe o moda în curând a revoltei și a datului în judecată(eu deja am consultat un avocat) La noi încă mai merge asa dar nu va mai merge. Suntem în UE și toți avem dreptul la sănătate mintala și la demnitate umană.

  8. Asa și? Dacă dorește facem sute de înregistrări și le trimitem cu semnătura cu tot la minister. Care e problema?A predat vreo ora femeia asta ca eu nu știu asa ceva. Dar ce te faci cu cozile de topor care au un IQ asa mare ca nu știu decât sa se comporte ca trolii. Uneori parca am fi în Mordor în Stăpânul Inelelor.”Groh,groh,groh!Da, stăpâne!”

  9. Felicitari, doamna profesoara! Ce a facut? A spus adevarul, femeia! Majoritatea cadrelor didactice gandesc la fel!

  10. Exact …. cel care a înregistrat nu e pasibil de nicio pedeapsa? Cu siguranță era un elev, iar elevii după cum știm noi, cei are am predat măcar o ora în învățământul de stat …. sunt stapanii noștri …. eu inteleg din contextul înregistrării ca s-a întâmplat dupa încetare forțată a grevei … și eu am fost revoltata și nu am mai pun nicio nota atât timp cât ministresa a dat ordin ca mediile sa fie încheiate și cu doua note…. păi iti vine sa o înjuri cu tot neamul ei …..

  11. Nu înțeleg care e problema , profesoara are dreptate…. cine e Deca ? A predat ea vreo ora în viata ei, știa ea ce e cu învățământul? Din fotoliul ministerial viata de la catedra se vede altfel …. O oportunista care a prins un loc călduț deoarece e în gratiile d-lui Președinte…. Cu ce a greșit? Are perfecta dreptate , de când nu mai avem dreptul sa ne exprimam punctul de vedere ? O injuir și eu …. identic cu dna profesor !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vor face cursurile și seminarele online în semestrul al II-lea / 66% dintre studenții de la licență și 91% dintre masteranzi doresc să rămână în online, susține rectorul SNSPA

Studenții de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) vor face toate cursurile și seminarele online în cel de-al doilea semestru al anului universitar 2021-2022, potrivit unui comunicat…
Vezi articolul

UPDATE Cu o zi înainte de termenul limită pentru depunerea proiectelor în doilea apel PNRAS, Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, Ministerul Educației a prelungit perioada de înscriere cu mai mult de o lună, până pe 10 iulie 2023 / Noul Ghid al solicitantului

Ministerul Educației a anunțat că a fost prelungită perioada alocată depunerii proiectelor (prin platforma electronică dedicată) pentru runda a II-a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului…
Vezi articolul

Snoop.ro: Alfred Bulai ținea „întâlniri private” cu studentele și la Guvern / „Pentru a-și racola victimele, Bulai a interpretat diverse roluri în întreaga carieră. Acum face același lucru, în urmărirea penală”

Lista abuzurilor e care este acuzat profesorul Alfred Bulai, urmărit penal după acuzațiile formulate de mai multe studente, este continuată într-o nouă investigație publicată, luni, de Snoop.ro, care scrie despre…
Vezi articolul

Sumele Gauss, scrierea în baza 10, factorul comun, metoda comparației, cel mai mare divizor comun și calculul sumelor de puteri – printre cele mai căutate lecții de Matematică pe o platformă online: noțiunile abstracte din programa școlară sunt cel mai greu de asimilat

Noțiunile abstracte din programa școlară, cel mai greu de asimilat de către elevii români, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanților unei platforme cu lecții de aprofundare și învățare a…
Vezi articolul

Prevederi-cheie de sprijin pentru școlile defavorizate sau cu puțini elevi, amânate până în 2025 – proiect de ordonanță de urgență / Măsura – propusă după ce PISA 2022 a desemnat România drept țară campioană la inechitate educațională

O prevedere-cheie din Legea învățământului preuniversitar, de sprijin pentru școlile defavorizate, nu va fi aplicată înainte de 2025, lucru valabil și pentru modul de alocare a fondurilor pentru școlile cu…
Vezi articolul