O profesoară din Vrancea, acuzată că a folosit două adeverințe false pentru a se înscrie la concursul de Titularizare din 2020. După ce a promovat examenul, a predat elevilor din trei licee

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

O profesoară din județul Vrancea este acuzată că a folosit două adeverințe false, pentru a se înscrie la concursul național de titularizare din 2020, după cum scrie monitoruldevrancea.ro. Potrivit sursei citate, s-a descoperit că, după ce a promovat concursul, cadrul didactic a predat la trei unități de învățământ din județ.

Este vorba despre următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.

Potrivit acuzațiilor descrise de procurori, profesoara a atașat la dosarul de titularizare o adeverință din 5 iunie 2020 conform căreia inculpata ar fi absolvit studii universitare de licență în anul 2007 și o alta, din 4 iunie 2020, conform căreia ar fi absolvit modulul psihopedagogic în anul 2009.

La finalul anului trecut, procurorii au dispus trimiterea în judecată.

Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Exit mobile version