O profesoară din Vrancea, acuzată că a folosit două adeverințe false pentru a se înscrie la concursul de Titularizare din 2020. După ce a promovat examenul, a predat elevilor din trei licee

38.187 de vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
O profesoară din județul Vrancea este acuzată că a folosit două adeverințe false, pentru a se înscrie la concursul național de titularizare din 2020, după cum scrie monitoruldevrancea.ro. Potrivit sursei citate, s-a descoperit că, după ce a promovat concursul, cadrul didactic a predat la trei unități de învățământ din județ.

Este vorba despre următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.

Potrivit acuzațiilor descrise de procurori, profesoara a atașat la dosarul de titularizare o adeverință din 5 iunie 2020 conform căreia inculpata ar fi absolvit studii universitare de licență în anul 2007 și o alta, din 4 iunie 2020, conform căreia ar fi absolvit modulul psihopedagogic în anul 2009.

La finalul anului trecut, procurorii au dispus trimiterea în judecată.

Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.


6 comments
  1. N-am înțeles care ii problema nota prea mare la titularizare sau actele alții au acte la buget și i-au la titularizare 1,2 sau 3 abia știu să-și scrie numele și tot lucrează în învățământ

    1. Sunteți profesor?
      Cu siguranță cei care nu știu să-și scrie numele corect nu au ce căuta în învățământ.
      Dar cei care “i-au” notă mare la titularizare au ce căuta?🤔

  2. Nimic din acest material nu este adevărat! Adeverințele se eliberează din facultate,după absolvire în primul an,apoi dacă nu ai diploma următorul an , nu intri la examenul de titularizare.
    Promovarea examenului este ok,dar doar dacă sunt posturi titularizare.
    Predarea la 3 scoli ,nu este titulara!
    Deci ,informațiile sunt eronate!

  3. Adevărul este că nu poate ajunge oricine sa predea și să îa examenul,dac nu are pile!!! asta am văzut eu..
    ..când am incercat sa ajung la informații de înscriere , la care nu prea ai acces …., renunți de placere

  4. Te titularizezi, dacă există post de 18 ore, viabil 4 ani. Poți avea 10 la titularizare ani la rand, dacă nu este post nu devii titular, doar suplinitor!Deci titular înseamă contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Hotărârea care suspendă activitățile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private a fost publicată în Monitorul Oficial la peste 9 ore de la adoptare / Actul normativ se aplică de marți, 26 octombrie

Hotărârea de Guvern care suspendă activitățile cu prezență fizică și în școlile și grădinițele private, adoptată de Executiv luni, la prânz, a fost publicată în Monitorul Oficial. Actul normativ se…
Vezi articolul
Cristi Danilet / Foto: Facebook Cristi Danilet

Judecătorul Cristi Danileț, despre cei doi profesori șpăgari din Constanța care predau în continuare copiilor: Au comis un act de corupție. Astfel de indivizi nu mai pot, nu mai au ce profesa în sistemul de învățământ

„Școala transmite mesajul că suntem toleranți la încălcarea legii, că se pot frauda examenele. (…) Orice profesor care a fost condamnat de către justiția română pentru o infracțiune săvârșită cu…
Vezi articolul