O profesoară universitară predă la grupa la care e și studentă: “Demult voiam să parcurg această specializare, dar na, vine mintea un pic mai târziu” – Gazeta de Dimineață / Ministerul Educației anunță că a cerut punct de vedere Universității din Petroșani

Foto: Universitatea Petroșani - Facebook.com

Mai mulți angajați ai Universității Petroșani sunt colegi de grupă la o facultate din cadrul acestei universități, scrie Gazeta de dimineață. Aceștia au început noua facultate, direct din anul al treilea, după ce au avut echivalate studiile anterioare. Unii dintre ei sunt chiar profesori, doctori în specializarea pe care o parcurg, alții doar angajați în aparatul administrativ. Ministerul Educației anunță că a cerut un punct de vedere Universității din Petroșani.

“10 angajați ai Universității Petroșani (UPET), cadre didactice sau angajați din aparatul administrativ, au devenit studenți în grupă de “mineri” – M31. E vorba despre grupa care pregătește viitori ingineri minieri. Cei 10 studenți, nominalizați mai sus, sunt deja cadre didactice, doctori în minerit, sau angajați care au un loc de muncă în sectorul administrativ din această instituție”, remarcă Gazeta de dimineață.

Potrivit publicației Gazeta de dimineață, în grupă se află Faur Florin Gheorghe, Fissgus Klaus Gerhart, Roxana Herbei, Hojda Daniel, Postolache Mihaela și Simona Cucăilă. Coleg cu aceasta din urmă este soțul ei, Marius Cucăilă, profesor, și directorul general administrativ. În grupă se mai află și colegii acestuia din sectorul administrativ: Ciobea Marin, Sima Mihaela.

“Mihai Herbei este cadru didactic la o Universitate în Timișoara și se află la Petroșani cu două ținte. O dată e student la inginerie minieră, deși e doctor în minerit, și pentru a parcurge etapa de avizare obligatorie pentru a deveni coordonator de doctorat”, scrie în articol.

Întrebată despre situația inedită în care profesoara este și studentă la grupa la care tot ea predă, Mihaela Postolache spune: “Eu am ore, dar eu nu îmi predau mine. Terminând profilul de Geologie, aceste ore mi se echivalează. Deci eu nu îmi predau mie, eu nu dau examen cu mine. Înțelegeți ce spun? La orele la care eu am cursuri, înțelegeți? La grupa aceasta eu am cursuri, dar mi se echivalează pentru că eu am mai făcut o dată la specializarea de Geologie”.

Mihaela Postolache subliniază și faptul că a vrut să se perfecționeze pe disciplinele la care predă: “La această specializare, sau în cadrul Facultății de Mine, am multe cursuri în specialitate, în specialitate gen, pentru Facultatea de Mine, prospecțiuni și explorări, geostatistică. Sunt mai multe și ele sunt adiacente altor discipline pe care le pot parcurge dacă merg și frecventez acele cursuri. Înțelegeți? Eu mă pot perfecționa pe disciplinele pe care eu le predau”.

De aceeași părere este și Marius Cucăilă, director administrativ: “toată viața trebuie să învățăm, nu?”. Despre faptul că este coleg de grupă cu soția sa, Marius Cucăilă a spus: “Este o acțiune la care am subscris împreună pentru că noi avem o gândire pe care vrem să o punem în aplicare și ăsta e motivul pentru care am decis împreună să plecăm pe acest drum. Este o problemă că e soția?”, scrie publicația.

Exit mobile version