O școală specială din Oradea le-a cerut elevelor aflate la menstruație să plece acasă / ”S-au plâns cadrele didactice de situaţia respectivă, s-au plâns şi infirmierele”

Foto: © Mangpor2004 | Dreamstime.com

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Orizont din Oradea are 338 de elevi și eleve cu dizabilități, dar 23 dintre acestea n-au avut voie să vină la școală în timpul menstruației, relatează Bihoreanul, potrivit G4Media.ro.

„Ce este mai important? Sănătatea copilului sau faptul că stă într-o bancă?”, spune directoarea Lăcrimioara Șipoș, în viziunea căreia fetele la menstruație sunt bolnave, deci incapabile să urmeze cursurile

Pe lângă psihopedagogi, şcolile speciale au şi infirmiere care trebuie să ajute elevii incapabili să facă singuri lucruri banale, de la mersul la baie la mâncat ori, în cazul fetelor, la igiena personală în zilele când sunt la menstruaţie.

Faptul că dreptul la educaţie este garantat tuturor copiilor prin Constituţia României şi Legea Educaţiei n-a însemnat nimic pentru membrii Consiliului de Administraţie al CSEI Orizont, care în 27 septembrie 2023 au emis o hotărâre şocantă, ce prevede ca „elevele cu DMS (n.r – Deficienţă Mintală Severă), în perioada menstruaţiei, să fie ţinute la domiciliu”. Ca şi cum nu ar trece printr-un proces anatomic natural.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Mangpor2004 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version