Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor din Satu Mare, analizată de autorități

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Purtarea măștilor în jurul școlilor din județul Satu Mare ar putea fi obligatorie în curând, după ce autoritățile au anunțat că analizează această posibilitate, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, transmite Agerpres.

Prefectul Radu Bud s-a întâlnit cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne în cadrul şedinţei de lucru săptămânale.

„În ultimele zile, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor, dar se remarcă în continuare aglomerări de persoane în jurul unităţilor de învăţământ, astfel că s-a luat în discuţie purtarea obligatorie a măştii de protecţie pentru toate persoanele care se află pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor. Cu toate că judeţul Satu Mare continuă să rămână judeţul cu cel mai scăzut număr de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, prefectul a solicitat forţelor responsabile să continue şi intensifice activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, revenim cu recomandarea evitării participării sătmărenilor la evenimentele publice şi private care implică o participare numeroasă, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie şi o igienă corespunzătoare”, precizează Prefectura în comunicat.

Până acum, la Satu Mare s-au înregistrate 786 cazuri de infectare cu COVID-19 din care 245 vindecări şi 29 decese.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Exit mobile version