Obligativitatea purtării măştii de protecţie în jurul şcolilor din Satu Mare, analizată de autorități

111 vizualizări
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Purtarea măștilor în jurul școlilor din județul Satu Mare ar putea fi obligatorie în curând, după ce autoritățile au anunțat că analizează această posibilitate, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului, transmite Agerpres.

Prefectul Radu Bud s-a întâlnit cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne în cadrul şedinţei de lucru săptămânale.

„În ultimele zile, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19 în rândul elevilor, dar se remarcă în continuare aglomerări de persoane în jurul unităţilor de învăţământ, astfel că s-a luat în discuţie purtarea obligatorie a măştii de protecţie pentru toate persoanele care se află pe o rază de 100 de metri în jurul şcolilor. Cu toate că judeţul Satu Mare continuă să rămână judeţul cu cel mai scăzut număr de cazuri de îmbolnăvire de COVID-19, prefectul a solicitat forţelor responsabile să continue şi intensifice activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totodată, revenim cu recomandarea evitării participării sătmărenilor la evenimentele publice şi private care implică o participare numeroasă, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii de protecţie şi o igienă corespunzătoare”, precizează Prefectura în comunicat.

Până acum, la Satu Mare s-au înregistrate 786 cazuri de infectare cu COVID-19 din care 245 vindecări şi 29 decese.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă

Nextlab.TECH este cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susține coordonatorul acesteia, profesorul Răzvan Bologa, cadru didactic la Facultatea de Cibernetică…
Vezi articolul

Ioana Lazăr – Ministerul Educației, despre cazurile de falsificare a diplomelor în sistemul de învățământ: „Sunt cazuri izolate” / „Nu putem să facem o verificare din oficiu a tuturor actelor de studii ale cadrelor didactice pentru că nu pornim de la premisa că sunt false”

Ministerul Educației nu poate să facă „o verificare din oficiu a tuturor actelor de studii ale cadrelor didactice dintr-un județ sau din țară”, a spus Ioana Lazăr, reprezentantă a instituției,…
Vezi articolul