OFICIAL Ce conținuturi au fost scoase din programa pentru simularea Evaluării Naționale 2023

repartizare liceu 2020

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Programa pentru simularea examenului de Evaluarea Națională 2023, pentru elevii de clasa a VIII-a, prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română și la Matematică. Amintim că simulările pentru Evaluarea Națională 2023 se desfășoară în perioada 20-22 martie, potrivit calendarului oficial.

Pentru simularea probelor Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2022 – 2023, este valabilă programa aprobată prin Ordinul nr. 4730/2022

Iată ce s-a scos din programa pentru Limba și literatura română:

Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării

Domeniul de conținut: Elemente de interculturalitate

La limba și literatura română pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară sunt exceptate următoarele conținuturi: „Domeniul de conținut: Elemente de construcție a comunicării: exprimarea coordonatelor acţiunii – locuţiunea adverbială; exprimarea emoţiilor şi a sunetelor din natură – aplicativ: interjecția predicativă”.

La Matematică sunt exceptate următoarele conținuturi: 
Calendarul simulării Evaluării Naționale 2023 pentru absolvenții clasei a VIII-a

Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale 2023:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version