OFICIAL Laboratoarele școlare se redeschid pentru elevi. Se va aplica protocolul de dezinfectare după fiecare grupă, potrivit ordinului comun

Foto: Edupedu.ro

Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății prevede redeschiderea laboratoarelor pentru elevi, după un an și jumătate în care acestea au fost imposibil de frecventat din cauza regulilor stricte de prevenție, care presupuneau ca fiecare grupă de elevi/clasă să stea într-o singură sală de clasă.

„Deplasarea elevilor în interiorul instituţiei trebuie limitată prin alocarea aceleiaşi săli pentru o singură clasă de elevi. Principiul de urmat este “1 clasă de elevi = 1 sală”, cu excepția laboratoarelor și atelierelor, pentru care se va aplica protocolul de dezinfectare după fiecare grupă”, prevede ordinul comun publicat de Ministerul Educației.

Edupedu.ro a semnalat marți faptul că în forma documentului de lucru această prevedere nu exista, iar laboratoarele nu puteau fi folosite. În varianta finală a documentului, laboratoarele sunt exceptate de la regula generală.

De asemenea, regulile noi prevăd redeschiderea atelierelor din învățământul tehnic / tehnologic / profesional:   

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version