OFICIAL Reducerea numărului de elevi pentru clasele de liceu a intrat în vigoare

Reducerea numărului de elevi pentru clasele de liceu. Ordinul Ministrului Educației care reduce numărul de elevi pentru clasele de liceu a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Potrivit Ordinului, numărul maxim pe baza căruia se poate forma o clasă de liceu este 26 de elevi la filiera teoretică, față de 28 cât era până acum, iar numărul maxim de elevi pentru filiera tehnologică, școală profesională și liceele vocaționale va fi redus de la 28 la 24.

Este vorba despre clasele de început de ciclu, clasa a IX-a, adică cele care se vor forma anul școlar viitor – 2021-2022.

Reducerea numărului de elevi pentru clasele de liceu

Inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat.

Citește și:
BREAKING Reducerea la 26 a numărului maxim de elevi dintr-o clasă de liceu, filiera teoretică și la 24 pentru tehnologică, școală profesională și liceu vocațional, decisă de ministrul Educației. Până acum clasele se constituiau cu 28 de elevi / Inspectoratele trebuie să refacă cifrele de școlarizare până la 1 februarie
Exit mobile version