OFICIAL Structura anului școlar actual poate fi modificată de inspectoratele școlare „în situații deosebite, în funcție de condițiile climatice”, la solicitarea școlilor

Structura anului școlar actual, 2021-2022, poate fi modificată, la solicitarea școlilor, punctual, prin decizie a consiliului de administrație al inspectoratului școlar, prevede un ordin publicat joi în Monitorul Oficial. Actul normativ nr. 3.489 din 30 martie, introduce trei alineate în actualul ordin care prevede structura anului școlar.

Modificările pot fi făcute astfel încât numărul de zile de cursuri să rămână neschimbat.

„În situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climatice, de specificul zonei și al unității de învățământ, la solicitarea conducerii acesteia, consiliul de administrație al inspectoratului școlar poate aproba modificări ale structurii anului școlar stabilite prin prezentul ordin.

Solicitarea de modificare a structurii anului școlar se face după consultarea consiliului reprezentativ al părinților din unitatea/unitățile de învățământ respectivă/respective.

Aprobarea modificării structurii anului școlar, menționată la alin. (1), se acordă în condițiile asigurării unui număr de zile de cursuri cel puțin egal cu cel stabilit la art. 1, precum și a posibilității ca toți elevii să participe, fără restricții, la examenele și evaluările naționale: evaluarea națională a absolvenților clasei a VIII-a, examenul de bacalaureat, examenele de
certificare a competențelor profesionale, examenele de atestare a competențelor, examenele de absolvire,” prevede actul normativ.

Articolul 1 al ordinului 5.549/2021, indicat în modificare, are două alineate și prevede:

(1) Anul școlar 2021-2022 începe la data de 1 septembrie 2021, se încheie la data de 31 august 2022 și are 34 de săptămâni de cursuri. Cursurile anului școlar 2021-2022 încep la data de 13 septembrie 2021.

(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), se stabilesc următoarele:

Articolul este în curs de actualizare

Exit mobile version