Olanda prelungește până cel puțin pe 28 aprilie închiderea școlilor, după ce a anulat bacalaureatul pentru a-l înlocui cu notele din timpul anului

Foto: Facebook.com/ Mark Rutte

Olanda a prelungit marţi cel puţin până la 28 aprilie măsurile de închidere a şcolilor, restaurantelor şi barurilor în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează AFP, preluată de Agerpres. Decizia a fost anunțată de premierul olandez, Mark Rutte, în contextul în care 1.039 de persoane au murit, în Olanda, infectate cu noul coronavirus și peste 13.000 de persoane au fost diagnosticate ca infectate.

Premierul Mark Rutte a declarat: “Nu veţi fi surprinşi că am decis o prelungire a măsurilor până la 28 aprilie”. Acesta a făcut apel la populaţie să rămână la domiciliu, fără a interzice, însă, grupurile în public sau acasă, relatează Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Guvernul olandez a anunţat că anulează examenele centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP. Finalizarea studiilor și diploma aferentă vor fi realizate pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar. Ministerul Educaţiei din Olanda le-a transmis atunci instituţiilor şcolare că le încurajează să organizeze aceste testări de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă.

În Olanda, şcolile sunt închise din data de 16 martie 2020.

Autorităţile olandeze au anunțat marți, 31 martie, că peste 4.700 de persoane contaminate au fost sau se află în continuare în spital.

Guvernul olandez a decis în urmă cu două săptămâni închiderea localurilor publice, printre care faimoasele “coffee shop”-uri unde este posibil să cumperi şi să consumi cannabis, precum şi sex-cluburile şi casele de toleranţă.

Ulterior, executivul a hotărât să autorizeze vânzarea de cannabis pentru acasă, pentru a nu lăsa locul comerţului ilegal, scrie Agepres.

Autorităţile olandeze nu au impus izolarea la domiciliu, care este în vigoare în prezent în Italia, Spania, Franţa şi Belgia.

Citește și:

 

Exit mobile version