China amână examenul de bacalaureat o lună, din cauza epidemiei COVID-19

2.535 de vizualizări
Foto: captură BBC – CCTV
China a anunţat marţi că examenul de bacalaureat va avea loc la începutul lunii iulie, și nu în luna iunie în care este susținut de regulă, informează AFP, preluată de Agerpres. Decizia autorităților vine la capătul unor luni de incertitudine, din cauza epidemiei de COVID-19.

Cu aproximativ 10 milioane de elevi înscrişi în medie în fiecare an, “Gaokao” este considerat cel mai mare examen din lume. Rezultatele obținute de elevi la acest examen sunt hotărâtoare pentru admiterea la facultate.

Examenele de bacalaureat au fost fixate definitiv, în China, pentru datele 7 şi 8 iulie, a anunțat Ministerul chinez al Educaţiei, într-un comunicat publicat pe site-ul său. Școlile şi universităţile au fost închise în China de la izbucnirea epidemiei în luna ianuarie.

Provincia centrală Hubei, în care noul coronavirus a apărut la sfârşitul anului 2019, precum şi capitala Beijing, pot însă prevedea date diferite de examinare “în funcţie de situaţia epidemică locală“, potrivit ministerului.

Până în prezent, noul coronavirus a contaminat peste 81.500 de persoane în China şi a provocat 3.305 de decese.

Majoritatea cazurilor au fost înregistrate în provincia Hubei. Chiar dacă numărul de noi contaminări locale este acum aproape nul, zeci de cazuri importate sunt încă înregistrate în fiecare zi, în special în capitala Beijing, scrie Agerpres.

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Tipurile de calificări profesionale de nivelurile 3 și 4 ale Cadrului național al calificărilor la filiera tehnologică și învățământ profesional / A fost introdusă și acreditarea pentru calificarea “electrician sisteme voltaice”

Ordinul privind stabilirea tipurilor de calificări profesionale de nivelurile 3 și 4 ale Cadrului național al calificărilor și a corespondenței dintre acestea, din cadrul aceluiași profil la învățământul liceal filiera…
Vezi articolul

OFICIAL Ministerul Educației a scos schema de responsabilități cu cine, ce face exact în cazurile de violență școlară și suspiciune de consum de droguri, din procedura privind managementul cazurilor de violență

Ministerul Educației a abrogat prin ordin de ministru schema de responsabilități din procedura privind managementul cazurilor de violență, unde se prezenta cine este responsabil de raportarea, sesizarea instituțiilor abilitate, desemnarea…
Vezi articolul