Orban, despre demiterea ministrului Educației: O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă lansată în special de un site de știri

Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a negat, sâmbătă seara, la România TV, informațiile vehiculate în presă despre o iminentă remaniere, afirmând că ele reprezintă ”o minciună gogonată” și a amenințat că va fi nevoit să ”ia măsuri împotriva fake news-urilor promovate de unul-două site-uri de știri”, fără să le numească, scrie G4Media.ro.

Întrebare: ”Va fi remaniere? ”

Ludovic Orban: ”O minciună gogonată. E a nu știu câta știre falsă lansată în special de un site de știri, nu-i pronunț numele. Rog reprezentanții media să mă sune, pe cei care sunt jurnaliști, pe cei care vor să dezinformeze le spun de pe acum, nu mai dați știri false, că va trebui să iau măsuri împotriva fake news urile promovate de unul-două site-uri de știri.”

Vineri mediafax.ro a publicat pe surse informația că Monica Anisie și alți doi miniștri au urma să fie demiși de premier. Imediat informația a fost preluată de mai multe publicații și s-a viralizat pe rețelele de socializare. Tot vineri seara patru asociații ale elevilor, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) au transmis un comunicat comun în care scriau că „susțin și salută demiterea Monicăi Anisie, pentru modul în care a gestionat criza cauzată de pandemia de COVID-19”.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie a transmis sâmbătă un mesaj de susținere a Monicăi Anisie, după ce în presă au apărut aceste zvonuri. “Nu există ministru al educației, în România sau oriunde în lume, care să nu facă greşeli”, spunea Pricopie, care avertiza că “trebuie căutat adevăratul motiv” al încercării de schimbare a lui Anisie.

Foto: gov.ro

Exit mobile version