Orban: Tinerii trec peste boală fără-și dea seama / Riscul de îmbolnăvire pentru un elev este mai mic la școală, sub supravegherea profesorului, decât acasă fără nicio supraveghere din partea părinților

„Tinerii trec peste boală fără-și dea seama”, susține premierul României, Ludovic Orban. Acesta a declarat la Brașov că în opinia sa „riscul de îmbolnăvire pentru un elev este mai mic la școală, sub supravegherea profesorului”, decât acasă „fără nicio supraveghere din partea părinților”.

Ludovic Orban: „Riscul de îmbolnăvire pentru elev, din punctul meu de vedere, este mai mic la școală unde elevul este sub supravegherea cadrului didactic, a profesorului a învățătorului, în cea mai mare parte a timpului – sigur, cu excepția pauzelor, dar și în timpul pauzelor poate exista o supraveghere – decât dacă el este lăsat liber mai ales pentru cei adolescenți unde ei interacționează fără niciun fel de regulă și fără nicio supraveghere mai ales din partea părinților.

Vă mai spun o dată ca să știți: rata de infectare la nivelul populației școlare, cu școala închisă a fost de 6,3%. Diagnosticați, atenție! Pentru că în realitate e posibil să fie mai mulți, pentru că tinerii nu dezvoltă simptome și ei trec peste boală fără-și dea seama sau fără să bage în seama simptomele ușoare pe care le provoacă coronavirusul.

Deci e posibil ca rata să fie un pic mai mare. Asta în condițiile în care, repet, școlile au fost suspendate.

Din punctul meu de vedere sigur că există un risc, vom lua toate măsurile pentru a apăra sănătatea copiilor și a cadrelor didactice pentru începerea școlilor”.

Orban a mai anunțat că statul va asigura măștile pentru elevii care provin din familii fără posiblități financiare.

Foto: gov.ro

Exit mobile version