Orban, întrebat de ce statul nu asigură măști pentru toți elevii: Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel din punct de vedere al veniturilor. Vom asigura măști doar pentru copiii din familii fără posibilități

1.329 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: Captura Facebook
„Toți copiii sunt la fel, dar părinții nu sunt la fel din punct de vedere al veniturilor există diferențe”, a declarat premierul Ludovic Orban la Brașov, în justificarea măsurii prin care nu va asigura măști pentru toți elevii care merg la școală din 14 septembrie. „Vom asigura măști doar pentru copiii din familii fără posibilități, a mai anunțat acesta. Declarațiile contrazic atât pe cele ale Președintelui Klaus Iohannis, cât și pe cele ale ministrului Educației, Monica Anisie.

Ludovic Orban: Noi vom asigura măști, în special pentru copii, pentru elevii din familiile defavorizate. Pentru copiii care sunt din familie care au venituri peste medie este complicat să asiguri măști și nici n-ar fi corect. Noi vom asigura măști pentru copii ai căror părinți sau familii nu au posibilitatea financiară de a achiziționa aceste măști. Și vom face lucrul ăsta.

Reporter: Dar toți copiii sunt la fel…

Ludovic Orban: Sigur că sunt toți copiii la fel dar părinții nu sunt la fel, părinții din punct de vedere al veniturilor au diferențe de venituri. Încă o dată vă spun tot ce cumpără Ministerul Sănătății sau Ministerul Educației cumpără din bani publici, o măsură ca asta trebuie îndreptată către acele categorii care au efectiv nevoie de un astfel de sprijin”

Declarațiile premierului le contrazic pe cele ale președintelui României, Klaus Iohannis, care a anunțat miercuri că „profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Întrebată de ce nu s-au alocat bani pentru măști, ministrul Educației Monica Anisie a declarat la rândul său că “nu Ministerul Educației are în administare școala”, ci autoritatea locală, lăsând de înțeles că măștile vor trebui asigurate de către primării.

Foto: gov.ro


4 comments
  1. Iești un ipocrit ordinar,domnule prim ministru, nu ai lucrat in viața ta nici -o ora ,și faci morală.Rușine,rușine,rușiune….trăntori ne conduc.Sunt trist și dezamăgit, am un copil pe care o să sfătuiesc să părăsească țara asta a nimănui la prima ocazie.

    iești un ipocrit

  2. Vorbiti de distantari in pauze deci n-aveti cum sa fiti profesor. Da, totul s-ar rezolva fara masca. Intr-o saptamana se inchide sandramaua.
    Faceti un experiment. Invitati la dvs in sufragerie 15 vecini si stati cu ei la discutii, fara masca, 5 ore, cu pauze de 10. In pauze, iesiti pe palier, fara masca, si intersectati-va cu alti vecini, si ei fara masca. Luati si liftul impreuna de vreo cateva ori. Cum ati fi? Bine? Linistit? Relaxat?
    PS. Daca sunteti printre adeptii mastii-antena, retractez tot!

  3. Domnule prim ministru 15 lei pe zi de masti si alti 10 sau 15 lei pachetul plus transportul sunt app. 600 de lei pe luna , chiar si pentru o familie care nu este defavorizata si face parte din medie, sunt costuri foarte mari, mai ales cand ai 2 copii la scoala, ar trebui un salariu doar ptr asta. Faceti reguli absurde, schimbati totul de la o zi la alta si ne lasati cu ochii in soare. RUSINE!!!!

    1. Totul s ar rezolva daca s-ar scoate aberatia asta cu masca la ore. Sunt de acord cu distantare, mai ales in pauze si masca in mijloacele de transport, dar cum sa obligi un copil de 7 anisori sa stea 5 ore cu masca si un profesor 9 ore. Chiar nu mai gandeste nimeni in tara asta??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie: Educația științifică oferită în școlile, liceele și universitățile noastre, precum și publicului larg, trebuie să fie o prioritate

Jean Marie Lehn, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie, a declarat că „educația științifică oferită în școlile, liceele și universitățile noastre, precum și publicului larg trebuie să fie o prioritate”.…
Vezi articolul

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul

Avocatul Poporului critică eliminarea burselor rurale pentru liceeni: Se mențin și se vor adânci inechitățile între elevii din mediul rural și cei din mediul urban, ceea ce contravine chiar Proiectului România Educată

Prin eliminarea burselor sociale pentru liceenii care învață într-o altă localitate față de cea de domiciliu „se mențin și se vor adânci inechitățile între elevii din mediul rural și cei…
Vezi articolul