(P) De ce preferă copiii și părinții jocul educativ LOGICO?

Originea jocurilor se regăsește cu siguranță în curiozitatea înnăscută a copiilor și în dorința lor de a înțelege mediul înconjurător. Copiii petrec ore în șir jucându-se, fără să știe că astfel își dezvoltă abilitățile de care vor avea nevoie tot restul vieții. Prin intermediul jocurilor educative, copiii învață într-un mod natural, având prilejul de a-și dezvolta gândirea logică, de a aduna informații, a evalua situații sau de a găsi soluții rapide la o problemă. Dacă aceste abilități sunt consolidate la vârsta preșcolară și primară, ele o să-și aducă roadele mai târziu în viață.
Importanța alegerii jocurilor educative în funcție de vârsta, nivelul de dezvoltare și interesul copilului

În mod obişnuit, jocul este pentru copil o modalitate de a-şi consuma energia, de a se distra, este un mod plăcut de a-și petrece timpul liber, dar şi o ocazie de a învăţa. Fiecare etapă de creștere are importanța ei și este necesar să alegem activitățile și jocurile potrivite în funcție de vârsta copilului și de pasiunile lui. 

Dacă nu ținem cont de specificul de vârstă al copilului când alegem un joc, atunci acesta nu își îndeplinește rolul pentru care a fost creat. Iar dacă jocul nu este bine ales, copilul se poate plictisi prea repede și prea ușor sau va cădea în extrema cealaltă și se va simți depășit de situație, riscând să dezvolte o reprimare asupra învățării.

Dar dacă jocul este ales cu grijă, conceput pentru nevoile și pasiunile copilului, atunci copilul se va bucura mult mai mult timp de joacă. Astfel, pasiunile vor fi incurajate, iar lacunele vor fi depășite.

În acest context, a fost conceput și dezvoltat jocul educativ LOGICO, având scopul de a modela abilitățile copiilor într-un mod constructiv și de a dezvolta gândirea logico-matematică, percepția, orientarea și capacitatea de concentrare.

În plus, jocul LOGICO favorizează achiziționarea și dezvoltarea anumitor abilități cognitive care nu sunt pe deplin exersate și explorate la anumiți copii, cum ar fi atenția, concentrarea și capacitatea de a face asocieri logice. Ajutându-i să-și consolideze aceste abilități, jocul Logico le deschide drumul către autonomia comportamentală, emoțională și valorică. Pe scurt, îi învață și îi motivează să învețe pe cont propriu și să se comporte ca atare.

Ce este LOGICO și care sunt beneficiile utilizării lui?

Jocul de învățare și autoevaluare LOGICO este un produs foarte popular destinat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani. Acesta a fost dezvoltat în Germania la îndrumarea celor mai buni pedagogi și este folosit la nivel internațional de peste 25 de ani, evoluând an după an și devenind un adevărat sistem de învățare, adaptat nevoilor educaționale din zilele noastre. 

Împărțit în două categorii: LOGICO Primo (3-5 ani) și LOGICO Piccolo (5-8 ani), jocul educativ LOGICO este o serie completă și bine structurată de exerciții (jocuri). 

Fiecare joc LOGICO are două componente: o ramă de joc, cu butoane colorate mobile și o mapă ce conține 16 carduri cu exerciții. Fiecare card din mapă cuprinde propria „poveste” educativă, cu ilustrații colorate, bine structurate, având un grad progresiv de dificultate. Jocul poate fi folosit cu succes atât în mediul familial, cât și în colectivități, fiind structurat pe diferite teme de interes, precum: matematică, limbaj, științe naturale, abilități de gândire și percepție. 

Iată cum funcționează jocul Logico:

Câteva argumente pentru care copiii și părinții preferă jocul educativ LOGICO:

„Copiii mei sunt foarte încântați de jocurile Logico. Cel mic (5 ani) ia singur tăblița și își alege cardul pe care vrea să lucreze. Prin mutarea butoanelor colorate, încearcă să găsească logic rezolvarea. Jocul a fost ușor de înțeles de la prima utilizare. Cel mare (8 ani) este și el atras în special de mapele care îl ajută la consolidarea cunoștințelor de matematică. Amândoi sunt încântați, mai ales că își pot verifica singuri răspunsurile și, în cazul în care au greșit, pot afla imediat care era, de fapt, răspunsul corect.” ne-a mărturisit Cosmina Mincă, mama a doi băieți.

Jocul LOGICO pornește de la principiul fundamental „Învățăm, jucându-ne”. În trei pași simpli, acesta reușește să atragă curiozitatea copilului și să îl motiveze în rezolvarea problemelor:

Concluzii

Jocurile educative nu sunt numai o modalitate prin care cei mici se distrează, ci reprezintă adevărate instrumente de învățare. 

Astfel, jocul LOGICO a devenit renumit la nivel internațional, câștigând nenumărate premii, precum: Alegerea învățătorilor din Statele Unite ale Americii, Medalia de Argint în cadrul WorldDidac, Cel mai inovator joc din Polonia. Astăzi, acest joc este recomandat de către educatori, învățători și chiar miniștri ai educației, fiind prezent în peste 40 de țări.

În România, singura editură care deține franciza LOGICO este Editura Diana, care, prin intermediul jocurilor Logico Primo și Logico Piccolo adaptate și traduse în limba română, oferă copiilor o experiență unică de învățare, contribuind la succesul acestui joc. Colecția LOGICO include 39 de titluri, pe care vă invităm să le descoperiți pe site-ul www.edituradiana.ro.

Exit mobile version