Partidul de guvernământ din Italia elaborează un proiect de lege pentru a „proteja” scenele Nașterii Domnului din școli. Proiectul urmărește să ia măsuri împotriva școlilor care organizează festivități generaliste în perioada sărbătorilor

Photo: Christmas © Enrique Gomez Tamez | Dreamstime.com

Partidul de extremă-dreapta aflat la putere în Italia a identificat un nou câmp de luptă în războiul său pentru protejarea „rădăcinilor culturale” ale țării: Scena Nașterii Domnului din școli, scrie The Guardian.

Un proiect de lege propus miercuri de partidul Frații Italiei (FdI) urmărește să ia măsuri drastice împotriva școlilor care organizează sărbători generaliste în perioada sărbătorilor, pentru a promova diversitatea tot mai mare din clasele italiene.

„De câțiva ani suntem martorii unor decizii inacceptabile și jenante ale unor școli care interzic Scena Nașterii Domnului sau modifică esența profundă a Crăciunului transformându-l în improbabile festivități de iarnă pentru a nu-i ofensa pe credincioșii altor religii”, a declarat Lavinia Mennuni, senator FdI și principalul semnatar al proiectului de lege propus.

Potrivit partidului, care este condus de premierul Giorgia Meloni, această măsură „este absolut esențială pentru a proteja și apăra rădăcinile culturale [ale Italiei], care sunt exemplificate de scena Nașterii”. Dacă va fi aprobată, noua legislație va permite impunerea de sancțiuni disciplinare pentru directorii de școli care elimină astfel de scene din școli.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Photo © Enrique Gomez Tamez | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version