Patru firme au intrat în cursa licitației pentru ultimele două loturi de tablete pentru elevi. Orange și Vodafone au câștigat primele două runde

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Nu mai puțin de patru firme au licitat pentru ultimele două loturi de tablete destinate elevilor. Licitația este la a treia repriză, după ce prima dată a câștigat Orange și a doua oară Vodafone, însă niciuna din firme nu a avut alt competitor în cursa pentru evaluarea ofertelor la momentul respectiv. De data aceasta au intrat în cursă Orange România, Vodafone România, Elsaco Solutions și Fragra Design, potrivit Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). În momentul de față, ofertele sunt în procedura de evaluare.

Firma Elsaco Solutions are sediul în Botoșani și este specializată pe activități de realizare a softului la comandă (cod caen principal). Firma are patru acționari: Valeriu Iftime, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov și Doru Popa. Valeriu Iftime este președintele Camerei de Comerț Botoșani și finanțatorul echipei de fotbal FC Botoșani.

A doua firmă nouă care apare în lista ofertanților, Fragra Design, are sediul în Baia Mare, și are ca activitate principală „comerț cu ridicata nespecializat”. Firma are un asociat persoană fizică – Adrian-Ioan Silaghi.

Loturile scoase la licitație a treia oară:

Vodafone România a câștigat cea de-a doua licitație pentru tabletele elevilor cu o ofertă totală de aproximativ 64,8 milioane de lei cu TVA.

Loturile ofertate și câștigate de Vodafone:

Prima licitație pentru tabletele elevilor, finalizată la sfârșitul lunii august, a fost câștigată de Orange România, care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete.

Loturile ofertate și câștigate de Orange:

Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți

Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți

Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version