Patru firme au intrat în cursa licitației pentru ultimele două loturi de tablete pentru elevi. Orange și Vodafone au câștigat primele două runde

1.848 de vizualizări
Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com
Nu mai puțin de patru firme au licitat pentru ultimele două loturi de tablete destinate elevilor. Licitația este la a treia repriză, după ce prima dată a câștigat Orange și a doua oară Vodafone, însă niciuna din firme nu a avut alt competitor în cursa pentru evaluarea ofertelor la momentul respectiv. De data aceasta au intrat în cursă Orange România, Vodafone România, Elsaco Solutions și Fragra Design, potrivit Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate (ONAC). În momentul de față, ofertele sunt în procedura de evaluare.

Firma Elsaco Solutions are sediul în Botoșani și este specializată pe activități de realizare a softului la comandă (cod caen principal). Firma are patru acționari: Valeriu Iftime, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov și Doru Popa. Valeriu Iftime este președintele Camerei de Comerț Botoșani și finanțatorul echipei de fotbal FC Botoșani.

A doua firmă nouă care apare în lista ofertanților, Fragra Design, are sediul în Baia Mare, și are ca activitate principală „comerț cu ridicata nespecializat”. Firma are un asociat persoană fizică – Adrian-Ioan Silaghi.

Loturile scoase la licitație a treia oară:
  • Lot 3 Regiunea Nord-Est 1 – Bacău, Botoșani și Neamț, valoarea estimată fără TVA este între 11.899.159 și 14.873.948.
  • Lot 4 Regiunea Nord-Vest – Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj, valoarea estimată fără TVA este între 11.837.646 și 14.796.806 lei.

Vodafone România a câștigat cea de-a doua licitație pentru tabletele elevilor cu o ofertă totală de aproximativ 64,8 milioane de lei cu TVA.

Loturile ofertate și câștigate de Vodafone:
  • Lot 5 Regiunea Vest – Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, valoarea ofertată de Vodafone pentru 17.827 de tablete – aprox. 10,7 milioane lei cu TVA.
  • Lot 6 Regiunea Sud-Vest – Dolj, Olt, Vâlcea, Mehedinți și Gorj, valoarea ofertată de Vodafone pentru 28.526 de tablete – aprox. 17 milioane lei cu TVA.
  • Lot 8 Regiunea Sud-Est – Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea, valoarea ofertată de Vodafone pentru 30.943 de tablete – aprox. 18,5 milioane lei cu TVA
  • Lot 9 Zona Nord-Est 2 – Iași, Suceava și Vaslui, valoarea ofertată de Vodafone pentru 31.031 de tablete – aprox. 18,6 milioane lei cu TVA.

Prima licitație pentru tabletele elevilor, finalizată la sfârșitul lunii august, a fost câștigată de Orange România, care a ofertat 41.313.608,8 RON fără TVA pentru 82.826 de tablete.

Loturile ofertate și câștigate de Orange:

Regiunea București-Ilfov – 5.698.790 RON pentru 11.425 de bucăți

Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mures, Sibiu) – 17.145.751,20 RON pentru 34.374 de bucăți

Regiunea Sud (Argeș, Călărași, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova) – 18.469.067,60 RON pentru 37.027 de tablete.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de liceu vor învăța să folosească matematica în contexte din viața reală, potrivit profilului absolventului pus în dezbatere publică / Competențele propuse ar urma să se aplice elevilor care intră în clasa a IX-a în 2025

Matematica va fi adaptată contextelor din viața reală, iar elevii de liceu vor deprinde competențe care să îi ajute să utilizeze și “să se raporteze critic la moduri de gândire…
Vezi articolul

Lista celor 450 de școli în care elevii vor primi Masa Caldă în acest an școlar, pusă în dezbatere publică / Au fost înlocuite 7 școli în toată țara, acolo unde anul trecut programul nu s-a desfășurat din diverse motive

Ministerul Educației a pus luni în dezbatere publică lista celor 450 de școli beneficiare ale programului Masă caldă și proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea listei în care se…
Vezi articolul

Articole întregi din proiectul legii educației, preluate copy-paste într-un proiect de ordonanță de urgență prin care ministerul vrea să înființeze învățământul superior dual / Universitățile ar putea înființa societăți comerciale, iar firmele care intră în consorții duale ar obține beneficii fiscale majore

Articole întregi din proiectul legii învățământului superior sunt luate cu copy-paste și puse într-un proiect de ordonanță de urgență, potrivit documentului pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației, care…
Vezi articolul