„Pe 19 mai vom face analiza” pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții, fără scenarii, anunță ministrul Educației: „Afirmația rămâne în picioare”

Foto: © Yunuli123 | Dreamstime.com

„Afirmația rămâne în picioare”, „pe 19 mai vom face analiza” pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții, fără scenarii, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Este vorba despre o afirmație făcută de ministrul Cîmpeanu pe 4 mai, la Realitatea Plus.

„Am spus după jumătatea lunii mai, și m-am gândit tot timpul la două săptămâni de la revenirea la școală. Deci 5 mai, plus două săptămâni, e perioada de incubare, înseamnă 19 mai, în speranța că se va confirma trendul descendent. Deci afirmația rămâne în picioare. Da, deci e evident că vom face o analiză împreună cu cei îndreptățiți să se pronunțe”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu pentru Edupedu.ro.

Pe 4 mai 2021, la Realitatea Plus, ministrul anunța că va solicita această analiză „pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții nici măcar la nivelul celor două scenarii”.

„La jumătatea lunii mai, în următoarele două săptămâni, îmi place să cred că vom fi îndreptățiți să solicităm din partea Ministerului Educației o analiză în care să se ia în calcul atât trendul descendent, din fericire, al ratei de infectare, cât și progresul campaniei de vaccinare, analiză pe baza căreia să putem propune reluarea cursurilor cu prezență fizică, fără restricții nici măcar la nivelul celor două scenarii, mai mult sau mai puțin de 1 la mie. Este o speranță, cei îndreptățiți să se pronunțe se vor pronunța la momentul respectiv”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Realitatea Plus.

Revenind în prezent, Cîmpeanu a mai spus pentru Edupedu.ro că relaxarea în școli s-a produs deja pe 5 mai, dată de la care elevii au revenit din vacanța de primăvară cu efective întregi, în scenariul galben la anii terminali, în loc de efective înjumătățite, cum erau înainte de vacanță.

Sorin Cîmpeanu: „În școală măsurile de relaxare au fost primele, au intrat în vigoare cu data de 5 mai, nu cu 15 mai sau 1 iunie, ci cu 5 mai. Relaxarea a constat în prezența fizică, fără înjumătățirea claselor terminale, a constat în prezența fizică în toate școlile speciale, a constat în posibilitatea de prezență fizică la toate orele remediale. Deci acestea au fost măsuri de relaxare și au fost luate pe 5 mai, înainte de toate celelalte măsuri de relaxare”.

Edupedu.ro: Deci relaxare la școli s-a produs, nu mai era cazul de o altă relaxare acum, asta spuneți? 

Sorin Cîmpeanu: „Da, acesta este punctul meu de vedere.” 

Cîmpeanu a mai precizat că acum pot merge la școală cu prezență fizică 90% dintre elevii din România și că există încă 10% dintre elevi care nu pot merge la școală cu prezență fizică din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. „E vorba de o treime din elevii din aceste clase, din totalul elevilor din aceste clase care este de 1.003.000, 330.000 nu pot merge”, a precizat Cîmpeanu.

Foto: © Yunuli123 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version