Peste 19 mii de elevi de clasa a XII-a nu s-au prezentat la prima probă a simulării examenului de Bacalaureat 2024 / Prezența din acest an a fost mai bună ca cea de anul trecut, potrivit datelor Ministerului Educației

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com

Au lipsit peste 19.000 de elevi de clasa a XII-a de la simularea de luni a examenului de Bac 2024. Ministerul Educației precizează într-o informare de presă că au fost prezenți cu 5% mai mulți elevi, față de simularea de anul trecut, adică cu 8 mii mai mulți elevi. Amintim, anul trecut au lipsit 27 de mii de elevi.

Ministerul Educației anunță că au fost prezenți la prima probă a simulării Bacalaureatului, 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.

“Conform datelor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 15:00), au fost prezenți 126.820 de elevi din totalul celor peste 146.000 de elevi înscriși în clasele a XII-a/zi și a XIII-a seral/frecvență redusă.

Rata de participare este superioară cu peste 5% (86,3%), comparativ cu anul trecut (81%), numărul de elevi fiind aproximativ același. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 5 elevi”, potrivit informării de presă.

Anul trecut, peste 27 de mii de elevi nu s-au prezentat la simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului de BAC 2023.

Calendarul probelor din zilele următoare:


• 5 martie 2024: proba E)c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
• 6 martie 2024: proba E)d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
• 7 martie 2024: proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă.
Comunicarea rezultatelor (în mod individual) va avea loc în data de 15 martie

Citește și:
Baremele de corectare și notare pentru Limba română, simularea examenului de Bacalaureat 2024, publicate de Ministerul Educației
Subiecte Limba română uman – simulare BAC 2024. Eseu de 400 de cuvinte despre un text poetic ce aparține lui Ion Barbu

Subiecte Limba română real – simulare BAC 2024. La subiectul al III-lea a picat Lucian Blaga

Foto: © Viorel Dudau | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version