Peste 6.600 de elevi din județul Bacău învață online

Foto: © Madhourse - Dreamstime.com

Peste 6.600 de elevi din judeţul Bacău învaţă online, după ce o parte dintre colegii acestora au fost depistaţi cu virusul SARS-CoV-2, potrivit informaţiilor furnizate, marţi, de Prefectură, anunță Agerpres.

„În judeţul Bacău sunt 217 clase cu 6.639 elevi, din 81 unităţi de învăţământ, care desfăşoară cursurile în sistem on-line, dat fiind faptul că sunt 371 elevi şi 116 angajaţi confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2”, se arată în comunicatul Prefecturii Bacău.

Faţă de ziua precedentă, numărul elevilor aflaţi în sistemul online a crescut, marţi, cu aproape 1.400.

Potrivit Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, cursurile se suspendă la apariția unui caz pozitiv într-o clasă. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile, cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul fac școală online până la trecerea a 14 zile de la suspendarea cursurilor.

La data suspendării cursurilor pentru 50% din totalul grupelor/claselor, se suspendă activitatea cu prezența fizică la nivelul întregii unități de învățământ, pentru o perioada de 14 zile. Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB.

Foto: © MadhourseDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version