Peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi, estimarea cea mai pesimistă a INSP pentru mijlocul lunii februarie, anunță ministrul Rafila / La ATI s-ar putea atinge capacitatea maximă la 1 februarie

Alexandru Rafila / Foto: gov.ro

Peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi este estimarea cea mai pesimistă a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) pentru mijlocul lunii februarie, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă la Vălenii de Munte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul a mai precizat că, în „scenariile mediu și înalt”, în perioada 8-10 februarie se va atinge capacitatea maximă de spitalizare, iar la ATI chiar la începutul lunii februarie. Gradul de ocupare a paturilor Covid este, din 18 ianuarie, criteriu pentru desfășurarea cursurilor cu prezență fizică.

Ministrul a prezentat un raport al INSP potrivit căruia în a doua săptămână din luna ianuarie s-a înregistrat o creștere cu 505% a numărului de cazuri de COVID depistate față de prima săptămână. În același timp, numărul deceselor a crescut cu 12%.

Alexandru Rafila a mai precizat că, în prezent, cazurile grave internate în ATI sunt mai ales cu varianta Delta și că este posibil ca, pe măsură ce aceasta va fi înlocuită cu varianta Omicron, situația să fie mai bună.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version