Peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi, estimarea cea mai pesimistă a INSP pentru mijlocul lunii februarie, anunță ministrul Rafila / La ATI s-ar putea atinge capacitatea maximă la 1 februarie

545 de vizualizări
Alexandru Rafila / Foto: gov.ro
Peste 70.000 de cazuri de COVID pe zi este estimarea cea mai pesimistă a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) pentru mijlocul lunii februarie, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă la Vălenii de Munte, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Ministrul a mai precizat că, în „scenariile mediu și înalt”, în perioada 8-10 februarie se va atinge capacitatea maximă de spitalizare, iar la ATI chiar la începutul lunii februarie. Gradul de ocupare a paturilor Covid este, din 18 ianuarie, criteriu pentru desfășurarea cursurilor cu prezență fizică.

Ministrul a prezentat un raport al INSP potrivit căruia în a doua săptămână din luna ianuarie s-a înregistrat o creștere cu 505% a numărului de cazuri de COVID depistate față de prima săptămână. În același timp, numărul deceselor a crescut cu 12%.

Alexandru Rafila a mai precizat că, în prezent, cazurile grave internate în ATI sunt mai ales cu varianta Delta și că este posibil ca, pe măsură ce aceasta va fi înlocuită cu varianta Omicron, situația să fie mai bună.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
  • Media națională pentru gradul de ocupare a paturilor destinate afecțiunilor COVID este de 21,6%, potrivit datelor publicate joi, 20 ianuarie 2022, de către direcțiile de sănătate publică. Cel mai mare nivel este în Cluj, 43%, iar cel mai scăzut e în județul Mehedinți, doar 4,8%. 
  • Reamintim că de luni, 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe este gradul de ocupare al paturilor COVID. Dacă rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 este cel mult 75%, cursurile școlare se organizează cu prezență fizică în acel județ, dacă rata este peste 75%, cursurile trec în sistem online. 

5 comments
  1. Ce relaxat spune domnu’ Rafila… Dar măsuri când o să luați?! Sau urmați trendul infectărilor în turmă?! Așa se pare … Ciudată idee

  2. Doamne ajuta! La cat mai mulți! Măcar întru în online,și nu ma mai freacă profesoarele alea nesimțite cu masca lor,și fac meditații cu site-ul la care mi-am făcut abonament, si la profa mea de meditații care e contra măsurilor voastre dictatoriale,ca profesorii mei,în loc sa predea,le e frica de o chestie inventata, si ne freacă cu masca lor. Degeaba ati facut și vaccinul, ca o sa rămâneți sterpi toți dacă nu ati facut copii pana acum. Iar varianta unicorn,e a voastră vaccinatilor,voi o răspândiți în mall-uri o luați unul de la altul, pe când noi nevaccinatii,suntem mai sanatosi și nu răspândim viruși. Adevarul e ca la ati mor mai mulți vaccinați Nu sunt nici vaccinat,nici testat,de trecut prin boala,am avut un fel de amigdalita cu febra 38,si durere în gat și mirosul afectat,prin octombrie,dar acum sunt sănătos,si asa vreau sa rămân,fără testări,fără seruri experimentale bagate-n mine,și fără masca. Vaccinatii o sa se răscoalevavand comentariul meu,da ma doare-n organul genital și sistemul reproducător de ei, mai pe românește spus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect de 40 de milioane de euro, va avea lecții și resurse doar pentru gimnaziu, majoritatea fiind “reciclate“ din AeL sau proiecte mai vechi ale Ministerului Educației. Cosmin Mălureanu, fondatorul uneia dintre companiile câștigătoare ale licitației: Biblioteca virtuală trebuie să fie gata peste 1 an și jumătate

Companiile care au câștigat licitația pentru crearea Bibliotecii școlare virtuale au printre sarcini “redezvoltarea unei mari părți din resursele făcute în proiecte educaționale vechi” precum proiectul AeL. Într-un scurt interviu…
Vezi articolul