Pichetare a Ministerului Educației, anunțată pentru miercuri de Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”: Profesorii sunt obligați să lucreze și cu 38 de elevi la clasă, contabilii trebuie să transmită situațiile noaptea, plus mii de hârtii inutile

Foto: FSLI

Aproximativ 100 de membri ai Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ vor picheta miercuri, 27 februarie, începând cu ora 11:00, sediul Ministerului Educației, iar “sindicatele afiliate din mai multe regiuni vor organiza acțiuni de protest la nivelul județelor”, anunță una din cele două mari federații sindicale din preuniversitar.

„Starea de nemulțumire din sistem a atins cote alarmante. Le cerem politicienilor, indiferent de partid, să înțeleagă că este nevoie de o schimbare urgentă. Societatea vrea calitate! Și noi vrem! Nimeni, însă, nu vrea să vadă motivele pentru care nu se obține calitatea. Legile nu sunt respectate sau sunt schimbate peste noapte, hotărârile judecătorești nu se pun în executare, iar drepturile angajaților din învățământ sunt călcate în picioare. Cadrele didactice sunt obligate să lucreze și cu 38 de elevi la clasă. Contabilii trebuie să transmită situațiile noaptea, pentru că ziua platformele sunt blocate, iar angajații din unitățile de învățământ sunt puși să completeze mii de hârtii inutile, de care nimeni nu ține cont“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE. „Spiru Haret“.

Revendicările Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“:
De remarcat că Federația Sindicală “Spiru Haret” este tot mai vocală, în ultimul timp, împotriva ministerului Educației condus de Ecaterina Andronescu.

În urmă cu o zi, FSE comunica faptul că profesorii afiliați vor purta de marți banderole tricolore, în semn de protest față de “situația actuală din învățământ”.

Cu o listă de revendicări mai degrabă generală, federația anunță astăzi al doilea protest de la Minister, după ce pe 14 februarie o delegație formată din aproximativ 30 de profesori de educație fizică membri tot ai Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” au mers la sediul instituției, au cerut și obținut audiență la ministrul Educației, căruia i-au cerut să renunțe “definitiv” la proiectul de ordin care prevede eliminarea profesorilor de sport de la clasele pregătitoare, I și a II-a. Profesorii care au ajuns pe 14 februarie la Minister erau din Vrancea, Teleorman și Brăila.

Tot Federația Sindicatelor Spiru Haret a cerut public oprirea presiunilor la adresa Colegiului Gheorghe Șincai și a directoarei Silvia Mușătoiu, care refuză să semneze contractul de management cu primarul Daniel Băluță, protejat în declarațiile publice de Ecaterina Andronescu.

SURSA: gov.ro

Amintim că FSE Spiru Haret a semnat, alături de FSLI, un memorandum cu Guvernul României,  în cadrul căruia executivul a lansat o ploaie de promisiuni în fața sindicatelor din educație. Memorandumul a fost semnat de Viorica Dăncilă cu liderii sindicali din preuniversitar Marius Nistor și Simion Hăncescu în cadru festiv, în ședința de guvern de Centenar organizată la Alba Iulia.

Tot FSE Spiru Haret a participat, însă, și la consultările lansate de președintele Klaus Iohannis înainte de lansarea proiectului “România educată” – document cu ambiția de a sta la baza oricărei legi a educației.

Citește aici ce spunea Nistor, pentru Edupedu.ro, despre susținerea pe care federația pe care o susține o acordă reformelor în educație anunțate atât de președinție, cât și de PSD 

 

Exit mobile version