Platformă online cu resurse despre egalitatea de gen la clasă, lansată într-un proiect coordonat de profesori de la Universitatea de București / Modulele de cursuri sunt disponibile în 4 limbi

Foto © Ronstik | Dreamstime.com

O platformă online cu resurse despre egalitatea de gen la clasă, dedicată profesorilor, a fost lansată în proiectul internațional ”T-Shirt” la care a participat și Universitatea de București, potrivit unui comunicat de presă remis EduPedu.ro. Sunt 7 module cu informații și sugestii de lectură care pot fi parcurse online de orice cadru didactic care își creează un cont simplu.

Cele 7 cursuri de formare privind egalitatea de gen la clasă sunt disponibile în patru limbi – română, engleză, greacă și portugheză, iar coordonatorii le recomandă cu precădere profesorilor de la clasele primare. Este vorba despre temele, în ordine:

De exemplu, primul modul 1 este împărțit în 3 unități de învățare. Printre punctele introductive care sunt urmărite se numără diferența dintre identitatea de gen și egalitatea de gen; elementele identității de gen; despre educația incluzivă și practicarea ei la clasă.

Foto: captură tshirtplatform.eu

”Coordonat la nivelul Universității din București de conf. univ. dr. Ionela Roxana Urea, manager și cercetător, și de lect. univ. dr. Valentina Georgeta Vartic, cercetător, ambele cadre didactice la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din București, proiectul T-SHIRT a reunit în ultimii doi ani o echipă de experți care a lucrat alături de profesori pentru a dezvolta și a crea cursuri de formare privind egalitatea de gen la clasă.

T-SHIRT se bazează, de asemenea, pe nevoia de formare a cadrelor didactice în ceea ce privește inegalitatea de gen și modalitățile de a-i ghida pe elevi împotriva ei și de a cultiva activități de învățare care nu favorizează comportamente de discriminare. În acest context, T-SHIRT și-a propus să îndeplinească acest decalaj și oferă profesorilor cunoștințele, baza pedagogică, materialele și instrumentele adecvate”, se arată în comunicatul Universității din București.

Foto: captură tshirtplatform.eu

Platforma a fost realizată în cadrul unui proiect coordonat de Casa Do Professor Portugalia – ”Tools on Supporting the figHt for Issues of gendeR Traditionality and Disparities” (T-SHIRT), cu buget total de 2.613.620 euro, desfășurat din decembrie 2020, până în noiembrie 2022, susțin coordonatorii.

Foto: © Ronstik | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version