Ploaie de proiecte de legi ale educației în dezbatere, în Parlament, după promisiunea făcută de Guvernul PSD sindicatelor

Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

Foto: Pexels.com

Patru proiecte de legi ale educației și un proiect de lege privind statutul personalului didactic, toate din 2010, au intrat astăzi din nou în discuții în Parlament. Ploaia de proiecte de lege înviate de acum 8 ani vine după ce Guvernul Dăncilă cu Ecaterina Andronescu nou ministru al Educației s-a angajat în fața sindicatelor, printr-un acord semnat cu ocazia Centenarului, să aprobe până în vară trei legi ale educației: o lege a învățământului superior, o lege a învățământului preuniversitar și o lege cu statutul profesorilor.

De menționat că relansarea în dezbatere a acestor proiecte vechi de lege vine cu o zi înainte ca președintele Klaus Iohannis să își lanseze proiectul “România Educată” – și acesta un proiect pe educație cu aspirații de a fi transformat în lege și pe care liderul de la Cotroceni îl promite de când și-a preluat mandatul de președinte.

Patru dintre aceste proiecte de lege au stat nemișcate în Parlament din 2012, iar al cincilea a primit aviz negativ de la guvern în 2017.

În acest moment, proiectele de lege pentru educație pe baza cărora se derulează dezbateri în Comisia pentru învățământ din Senat sunt următoarele:

Citește și:

 

Exit mobile version