PNL București: Mai multe școli din Capitală sunt în șantier, elevii sunt mutați în altele, iar 170 de clădiri sunt cu risc seismic

Foto: Freepik.com

Critici dure la adresa primăriilor de sectoare și Generală din Capitală, potrivit unui comunicat  al organizației de București a Partidului Național Liberal. „În ultimele zile s-au făcut o serie de cârpeli superficiale pentru a putea deschide școlile la data de 9 septembrie”, susțin liberalii. În document sunt date exemple de coli care nu vor putea deschide porțile pentru elevi pentru că sunt în șantier.

„Licitațiile au fost făcute în bătaie de joc, lucrările nu sunt terminate”, susțin reprezentanții PNL, care dau exemplu trei unități de învățământ:

Aceștia spun că în primele două unități, cursurile vor debuta pe data de 23 septembrie, în ultima situație, cursurile vor începe pe 16 septembrie, potrivit comunicatului PNL.

Pe lângă acestea, în sectorul 3, la Liceul Teoretic Benjamin Franklin, „elevii vor începe anul școlar printre moloz și lucrări neterminate”, potrivit comunicatului citat. La Școala nr. 32 din sectorul 2 „nu sunt condiții să se înceapă cursurile”, mai precizează PNL.

„Investițiile în infrastructura de educație la nivelul capitalei, sunt pentru administrația PSD la coada listei de priorități. Rectificările bugetare din vară au luat bani de la părinți și copii și i-au realocat pentru “panseluțe”. Copiii din grădinițele aglomerate nu vor avea nici anul acesta noi facilități. 4 grădinițe noi au rămas cu doar 2% din bugetul inițial. Părinții cărora li s-a promis after-school sunt lăsați să aștepte încă un an pentru că after-school-urile promise au rămas cu doar 10% din bugetul stabilit inițial,” se mai arată în comunicat.

Situația școlilor cu risc seismic

„În anul școlar 2019-2020, peste 170 de școli, grădinițe, licee și facultăți se află în clădiri cu risc seismic, potrivit raportului ISU București. Administrația PSD pune în pericol, zi de zi, peste 38.383 de preşcolari, elevi, studenţi şi cadre didactice care ar putea fi afectate de seism.

De la riscuri majore, la riscuri mai mici, însă la fel de grave, școlile bucureștene suferă și la capitolul igienă. În școlile din Capitala României, toaletele nu au săpun și nici hârtie igienică, materialele consumabile lipsesc, sunt insuficiente și, foarte grav, se livrează pe contracte cu dedicație. Pentru cele mai mărunte achiziții, directorii de școli se umilesc la Primărie sau trebuie să suporte firme incompetente impuse. Sectorul 4 este cel mai grăitor exemplu. Aici, primarul PSD obligă directorii de școli să-i ceară acordul pentru orice achiziție.
Bucureștiul dispune de resurse suficiente. Din păcate banii au încăput pe mâna unor incompetenți pe care, cel mai probabil, îi vom vedea mâine dimineață, lăudându-se la câte o festivitate de deschidere a anului școlar 2019″

Chiar dacă suntem în opoziție, nu putem să nu fim profund îngrijorați pentru starea în care învățământul se află. Infrastructura în educație este baza unei educații de calitate, iar această infrastructură a fost adusă într-o stare deplorabilă de administrația PSD. PNL București regretă situația în care mii de cadre didactice și zeci de mii de copii și familiile lor vor fi obligați să lucreze și să învețe la începutul anului școlar 2019-2010, declară Violeta Alexandru, Președinte PNL București.

“Știm că faceți eforturi să suportați și în acest an incompetența administrației. Și mulțumim tuturor elevilor și dascălilor, care în pofida unui sistem care doar pune piedici, aleg să facă performanță. Vă dorim un an școlar în care să vă facă plăcere învățatul”, încheie comunicatul PNL București.

FOTO: pexels.com

Exit mobile version