Populația germană scade sub 1%, pentru prima oară în județul Sibiu / Deputatul minorității germane: ”Uitați-vă ce bătălie e pentru școlile de limbă germană. Asta ne interesează de fapt”

Foto: © Ffang | Dreamstime.com

Conform datelor parțiale din recensământul populației încheiat anul trecut, Sibiul se află pe locul 3 la nivel național la procentul de populație germană din totalul rezidenților., anunță Turnul Sfatului.ro, potrivit G4Media.ro.

2.716 rezidenți în județul Sibiu s-au declarat de etnie germană, din totalul de 388.326, ceea ce reprezintă 0,69%. Jumătate, față de acum 10 ani, la precedentul recensământ.

Atunci se declarau de etnie germană 4.244 de persoane, dintr-un total de 397.322 de rezidenți – 1,06%.

Reprezentantul comunității germane din Camera Deputaților, Ovidiu Ganț spune că datele recensământului nu sunt corecte, atâta vreme cât întrebările legate de naționalitate au fost la finalul chestionarului, iar până la ele, procesul de investigare putea fi încheiat. Așa se face, precizează el, că 2,4 milioane de rezidenți nu au mai transmis date legate de naționalitate.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Ffang | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version