Precizări ale Ministerului Educației pentru interpretarea grilelor de salarizare din Ordonanța 57 – În anexele din Monitorul Oficial apar doar salariile de bază cu gradația zero, iar Ligia Deca a prezentat un salariu pentru care gradația minimă este 4, de aici și diferența

Foto: Alex Tudor / Agerpres Foto

Ministerul Educației explică, într-un set de precizări trimis Edupedu.ro, de ce diferă salariul brut prezentat de ministrul Educației Ligia Deca în conferința de presă de la Guvern, de cel care apare pentru aceeași funcție, vechime și grad didactic în anexele OUG 57/2023. Instituția arată că toate salariile de bază prevăzute în ordonanță sunt stabilite pentru gradația 0, care ar corespunde unui angajat fără vechime în învățământ, dar în practică, profesorii cu experiență la catedră nu au cum să aibă aceste gradații.

Redăm precizările Ministerului Educației:

„Cu privire la informațiile apărute în articolul „Ligia Deca a dat exemple de creșteri salariale din calculele pe grile trimise inspectoratelor: Pentru un profesor cu studii superioare de lungă durată, grad didactic II, între 15 și 20 de ani vechime, salariul de bază crește de la 5.368 lei la 6.947 lei brut. În Ordonanța publicată în Monitorul Oficial același profesor are 5.717 lei”, facem următoarele precizări:

Ministerul Educației a procedat în mod transparent la transmiterea unor informații suplimentare privind calcularea salariilor de bază prin noile grile de salarizare în sistemul național de învățământ adoptate prin OUG nr. 57/2023. Vom răspunde la toate solicitările de clarificare privind calculele salariale, oferind asistență reprezentanților mass-media care prezintă informații pe acest subiect pentru o corectă informare a publicului, dată fiind complexitatea și importanța interpretărilor din punct de vedere legislativ privind salarizarea personalului din învățământ”.

Documentul transmis de Ministerul Educației către școli și inspectorate, cu exemple de calcul pentru salariile de bază, poate fi descărcat de aici.

Exit mobile version