ISMB, despre situația unui copil de grădiniță cu COVID-19: Contacții direcți, stabiliți de DSP, vor intra în carantină timp de 10 zile

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com

În situaţia confirmării unui caz pozitiv de infectare cu COVID-19 într-o grupă de preşcolari, contacţii direcţi vor intra în carantină timp de 10 zile, transmite Inspectoratul Școlar București într-un comunicat de presă. Asta după ce Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun, în conformitate cu prevederile ordinului comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, mai scrie ISMB într-un comunicat cu precizări.

“În urma anchetei epidemiologice, în situaţia confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preşcolari, Direcţia de Sănătate Publică stabileşte contacţii direcţi şi măsurile de carantinare ce se impun în conformitate cu prevederile ordinului comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările şi completările ulterioare şi Metodologiei INSP. Astfel, contacţii direcţi vor intra în carantină timp de 10 zile“, se arată într-un comunicat al IŞMB.

Totodată, afirmă IŞMB, preşcolarii care nu au fost identificaţi de către DSP drept contacţi direcţi vor continua activitatea cu prezenţă fizică.

“Orice persoană care a purtat masca/ echipamentul de protecţie corespunzător şi a respectat distanţarea fizică nu este considerată contact direct”, subliniază INSP.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat, săptămâna trecută, definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Contactul direct este definit ca:

Precizările privind Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății:

Foto: © Famveldman | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version