Premierul din Luxemburg, Xavier Bettel, acuzat de plagiat în teza universitară de acum două decenii: “Am făcut tot ce am putut mai bine la acea vreme”

Xavier Bettel / Foto: Facebook.com - Xavier Bettel

Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel se confruntă cu acuzaţii de plagiat în legătură cu teza sa universitară, potrivit unor informaţii apărute în presă şi citate miercuri de DPA, preluată de Agerpres. Miercuri, el a reacţionat la acuzaţii fără a le respinge clar: “Din perspectiva de astăzi, îmi dau seama că ar fi trebuit să fie făcută diferit”.

El a scris lucrarea cu mai bine de 20 de ani în urmă, în timpul studiilor sale de drept public și științe politice la Universitatea din Nancy, Franţa. “Din câte îmi amintesc, am făcut tot ce am putut mai bine (…) la acea vreme”, a adăugat el.

Bettel a reacţionat astfel după ce, miercuri, revista online Reporter.lu a acuzat că premierul a folosit texte străine fără a cita sursa pe 54 de pagini din 56 (96%) în lucrarea sa din 1999, care avea ca subiect posibile reforme ale sistemului electoral pentru Parlamentul European.

Potrivit Reporter.lu, teza are doar două pagini fără fragmente plagiate. Acestea sunt câteva paragrafe din introducere şi din concluzia la fel de scurtă.

Exit mobile version