Premierul din Luxemburg, Xavier Bettel, acuzat de plagiat în teza universitară de acum două decenii: “Am făcut tot ce am putut mai bine la acea vreme”

335 de vizualizări
Xavier Bettel / Foto: Facebook.com – Xavier Bettel
Prim-ministrul luxemburghez Xavier Bettel se confruntă cu acuzaţii de plagiat în legătură cu teza sa universitară, potrivit unor informaţii apărute în presă şi citate miercuri de DPA, preluată de Agerpres. Miercuri, el a reacţionat la acuzaţii fără a le respinge clar: “Din perspectiva de astăzi, îmi dau seama că ar fi trebuit să fie făcută diferit”.

El a scris lucrarea cu mai bine de 20 de ani în urmă, în timpul studiilor sale de drept public și științe politice la Universitatea din Nancy, Franţa. “Din câte îmi amintesc, am făcut tot ce am putut mai bine (…) la acea vreme”, a adăugat el.

Bettel a reacţionat astfel după ce, miercuri, revista online Reporter.lu a acuzat că premierul a folosit texte străine fără a cita sursa pe 54 de pagini din 56 (96%) în lucrarea sa din 1999, care avea ca subiect posibile reforme ale sistemului electoral pentru Parlamentul European.

Potrivit Reporter.lu, teza are doar două pagini fără fragmente plagiate. Acestea sunt câteva paragrafe din introducere şi din concluzia la fel de scurtă.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 100 de laureați ai premiului Nobel cer Rusiei încetarea războiului: Descoperirile ştiinţifice trebuie folosite “exclusiv în scopuri paşnice şi pentru bunăstarea şi fericirea tuturor oamenilor respectând în acelaşi timp Declaraţia Universală a Drepturilor Omului”

103 laureați ai premiului Nobel din diverse domenii și locuri ale lumii au semnat o scrisoare pentru pace în Ucraina. Ei subliniază că armele nucleare au fost create cu ajutorul…
Vezi articolul

Regulamentul pentru admiterea la Academia de Poliție 2023: Ce candidați se pot înscrie, fără să susțină probele scrise, pe locurile finanțate de la bugetul de stat – document

Regulamentul pentru admiterea la studiile de licență de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, pentru anul universitar 2023-2024, a fost publicat de instituția de învățământ. Conform regulamentului,…
Vezi articolul