Premierul Nicolae Ciucă, noul președinte al PNL, întrebat dacă va demisiona în cazul în care se va dovedi că a plagiat: Mai întâi de toate nu am plagiat / Lăsăm instituţiile să îşi prezinte concluziile, apoi voi lua o decizie

Ciuca Congres PNL

Foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, a fost întrebat, duminică, la finalul Congresului PNL, dacă ia în calcul să se retragă de la conducerea partidului şi din funcţia de premier, dacă Parchetul General va decide că a plagiat.

Premierul Nicolae Ciucă, a afirmat faptul că nu a plagiat şi a precizat că în prezent trebuie lăsate instituţiile să îşi prezinte concluziile pe acest subiect, iar în funcţie de rezultatul anunţat va lua o decizie “în conformitate cu princiipile de onoare şi de demnitate”.

În moțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL a exisistat și un capitol în care este menționată Educația. Acuzat de plagiat în texa de doctorat, de jurnalista Emilia Șercan, Ciucă scrie în moțiune că „susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală”.

Citește articolul integral în G4Media.ro
Citește și: Ce a susținut premierul Ciucă la instanță, în cazul plagiatului din teza sa de doctorat: CNATDCU este ”investit nelegal” să facă analiza, iar ”sesizările sunt grav viciate şi nu respectă cerințele legale”
Exit mobile version