Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, vorbește despre „un sistem de educație bazat pe onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate”, în moțiunea pentru candidatura la șefia PNL

2.302 vizualizări
Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro
Moțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru candidatura la șefia PNL conține și un capitol în care este menționată Educația. Acuzat de plagiat în texa de doctorat, de jurnalista Emilia Șercan, Ciucă scrie în moțiune că „susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală”.
 • Premierul Nicolae Ciucă este acuzat că a plagiat în teza de doctorat. Pe data de 18 ianuarie, jurnalista Emilia Șercan a scris în pressone.ro că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. În plus, în aceste zile, jurnalista Emilia Șercan susține că a primit mai multe amenințări de la persoane necunoscute, inclusiv un mesaj pe Facebook Messenger de la o persoană care i-ar fi trimis mai multe fotografii private, făcute în urmă cu 20 de ani și despre care jurnalista spuen că i-au fost furate dintr-un dispozitiv electronic. Șercan spune că a trimis către poliție o captură de ecran cu mesajul primit pe Facebook messenger, care includea și pozele personale, iar după o zi mesajul trimis poliției prin Whatsapp a apărut pe un site din Republica Moldova.
 • Analiza tezei de doctorat de către CNATDCU – singura instituție care poate da verdict de plagiat și poate cere retragerea titlului academic, pornită după mai multe sesizări în luna ianuarie 2022, a fost blocată chiar de premierul Ciucă, printr-o acțiune în instanță.

Redăm capitolul de Educație din moțiunea lui Nicolae Ciucă:

„Educația reprezintă fundamentul fiecărui stat, fiind șansa pe care fiecare națiune o acordă generațiilor viitoare”

PNL susține un sistem de educație bazat pe valori fundamentale pentru formarea umană și intelectuală a generațiilor tinere: libertate și democrație, onoare, demnitate, solidaritate și seriozitate, respectul față de semeni, față de cultura și istoria națională, deschidere față de cultura universală.

Investițiile în modernizarea sistemului de învățământ prin aducerea acestuia la standarde europene de vârf, adaptarea metodologiilor de predare și a programelor de studii și folosirea tehnologiilor inovative vor crește calitatea actului educațional. Toate aceste măsuri vor contribui la reducerea abandonului școlar și la creșterea unui învățământ axat pe competențe, pe nevoile elevului și pe prioritățile sale.

Țintele asumate prin Programul „România educată”, promovat de PNL și de către Guvern, pot fi atinse și prin dezvoltarea învățământului dual care, odată readus în prim-planul strategiilor educaționale, va satisface cerințele pieței muncii și va încuraja dezvoltarea de parteneriate cu mediul de afaceri.

Cele zece deziderate strategice pentru domeniu sunt asumate de PNL și de Guvern. Ele pot fi atinse și prin dezvoltarea învățământului dual, prin educație individualizată și susținerea diversității. Toate acestea, odată readuse în prim-planul strategiilor educaționale, vor satisface cerințele pieței muncii și vor permite o mai bună integrare a tinerilor în societate.

Fără o educație de calitate, României nu i se poate garanta nici sănătatea, nici securitatea și nici prosperitatea, iar fenomenul de brain drain, de exod al valorilor, nu va putea fi încetinit și oprit”.


1 comment
 1. Vorba vine: Bea vin și predică apă.(Și are nu doar grumazul, dar și obrazul gros.)
  Credibilitate ZERRRRO!
  Clasa politică chiar ne grede proști la grămadă?
  Doftorii făcuți în serie, chiar sunt slab dotați telectual, dar ne cred și pe noi proști.
  La loc comanda domnule general!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Focarul cu noua tulpină de virus de la Școala 28 din Capitală a plecat de la un îngrijitor, apoi au urmat directorul și directorul adjunct, spune ministrul Educației: “Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”

“Ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la B1TV, în legătură cu focarul de noua tulpină de coronavirus…
Vezi articolul

Raport al Ministerului Finanțelor: Pentru o familie cu un singur venit și doi copii România are cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene – peste 42% / În Polonia, sarcina fiscală pentru un caz similar e sub 2%

O familie cu un singur venit și doi copii are, în România, cel mai ridicat grad de impozitare a muncii dintre toate țările europene, arată un raport publicat săptămâna trecută…
Vezi articolul

VIDEO Cum arată clădirea de 3,3 milioane de euro în care Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Casa Corpului Didactic ar putea avea sediul, dacă Guvernul aprobă cumpărarea imobilului – o clădire veche de aproape 100 de ani, în centrul Timișoarei – proiect de hotărâre

Guvernul intenționează să achiziționeze, cu bani provenind din Fondul de rezervă, o clădire din centrul Timișoarei care să servească drept sediu pentru Inspectoratul Școlar Județean Timiș și pentru Casa Corpului…
Vezi articolul