Premierul Orban: Am pregătit un proiect de lege pentru a putea angaja cadre didactice, personal nedidactic, medici școlari și asistenți medicali în școli

gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că a fost pregătit un proiect de lege pentru a putea fi angajate cadre didactice, personal nedidactic, medici școlari și asistenți medicali în școli, ținând cont că “la ora actuală Legea 55 a interzis practic ocuparea oricarei funcții prin concurs in sistemul public”. El a spus că va solicita Parlamentului să dezbată cu celeritate acest proiect de lege. În declarațiile acordate presei luni la prânz, vorbind despre achizițiile de tehnologie pe care guvernul le face pentru începutul școlii, șeful guvernului a mai menționat, pe lângă tablete și laptopuri și fără a oferi amânunte: “De asemenea, table interactive, camere web, vom lansa manuale 3D. Vom lansa manuale 3D, care vor susține forma de învățământ online acolo unde acesta va fi necesar”.

El a mai enumerat o serie de proiecte de OUG și măsuri luate de guvern pentru zilele libere acordate părinților, achiziția de laptopuri și tablete, dar și materiale sanitare pentru școli.

Principalele declarații făcute luni, pe tema școlii, de premierul Ludovic Orban:

Exit mobile version