Premierul Orban, despre eventuala închidere a şcolilor: Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează?

Premierul Ludovic orban a dat de înţeles că nu este de acord cu o eventuală închidere a şcolilor ca măsură de prevenire a răspândirii infecţiilor cu coronavirus. Orban a spus că este o măsură care “trebuie luată după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie”, potrivit ştirileprotv.ro.

După această declaraţie făcută la finalul Biroului Permanent al PNL, Guvernul a anunţat că premierul va participa la şedinţa Consiliului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în care se discută propunerea Colegiului tehnico-ştiinţific de a suspenda cursurile pentru toate şcolile din ţară în perioada 10 martie-21 aprilie 2020.

Redăm declaraţia lui Ludovic Orban:

“Am văzut că toată lumea se pricepe la toate măsurile pe care ar trebui să le ia Guvernul. Această măsură este în analiză. Nu este o măsură care poate fi luată uşor, pentru că o măsură de închidere a şcolilor perturbă procesul educaţional şi lipseşte copiii, elevii, de posibilitatea de a primi toate informaţiile, cunoştinţele necesare şi de a crea un gol în ceea ce priveşte derularea serviciului educaţional. Este o măsură care într-un fel trebuie pregătită. Puneţi-vă întrebarea ce fac copiii care nu se mai duc la şcoală? Rămân acasă. Pot să stea ei sub supraveghere? Există în fiecare familie un bunic sau o bunică sau un membru al familiei – mama sau tata – care nu lucrează? Copiii nu pot fi lăsaţi fără supraveghere, pentru că, altfel, dacă nu-i mai ducem la şcoală şi îi lăsăm acasă fără supraveghere, s-ar putea să fie cu un grad de expunere mai mare la riscul de contaminare decât dacă se duc la şcoală într-un cadru organizat, aflaţi sub supravegherea cadrelor didactice. Astfel de măsuri trebuie luate după o analiză foarte serioasă, atunci când există cu adevărat toate argumentele pentru a putea lua această decizie. Avem ca punct de analiză din nou pe ordinea de zi a Comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă acest punct, această analiză pe care o facem”, a spus Orban la finalul Biroului Permanent Naţional al PNL.

Reamintim că Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a delcarat luni că “La momentul acesta fac un apel la calm pentru părinți și cadrele diactice, pentru că nu există motivul închiderii școlilor”.

FOTO: gov.ro

Exit mobile version